,,Lipsa de profesionalism și degringolada domină în conducerea primăriei Făgăraș. S-au alocat sume din buget, după cum a dorit primarul, s-au stabilit termene, iar apoi s-au încălcat. A devenit o regulă. Noi nu putem tolera și nu putem pune umărul la „heirupismul” unui primar derutat sau cu intenții neserioase. Omul propune ceva în 2020, Consiliul aprobă. Apoi dublează sumele și, după 2 ani, cere Consiliului prelungirea termenelor. Motivul? Firma (căreia, culmea, tot primarul i-a încredințat lucrarea și banii din buget) nu a fost capabilă să înceapă sau să termine lucrarea. E de vină oare cetățeanul Făgărașului? E de vină oare consilierul? Dacă analizați ultimii 7 ani, niciodată nu poartă vreo vină primarul. El doar se victimizează.

Orice cetățean din Făgăraș care nu respectă termenul e sancționat. Dacă dvs nu vă plătiți impozitul, sunteți penalizat. Dacă dvs nu vă plătiți taxa de salubritate, sunteți penalizat. De ce o firmă desemnată și plătită de Primărie pentru un proiect să fie păsuită? De ce? Nu a fost în stare, să renunțe sau să i se retragă sprijinul. Contractul e contract. Suma maximă pentru orice proiect cu bugetare participativă este de 71.550 lei, potrivit Regulamentului stabilit de Consiliul Local. Orice depășire a acestei sume trebuie susținută din fonduri proprii de inițiator, sau prin sponsorizări. Consiliul Local a aprobat amenajarea amfiteatrului de lângă Lacul Cetății. Administrația Sucaciu a lansat proiectul, prin 2020, însă l-a atribuit pentru suma de 117.558,83 lei, cu termen de finalizare octombrie 2022. Atenție, cu bani din bugetul local.

Ne întrebăm de ce oare cu atâta ardoare dl Sucaciu dorește păsuirea unei firme și pentru asta cheamă susținătorii la ședința de Consiliu ca la un meci de fotbal?

PNL nu girează astfel de practici ilegale, imorale și abuzive 

Considerăm acțiunea primarului Sucaciu una abuzivă, pentru că încalcă flagrant Hotărârea Consiliului Local și implicit legea finanțelor publice, având în vedere că suma alocată depășește valoarea de 71.300 lei. Încercarea de a amâna cu încă un an o lucrare care trebuia finalizată în octombrie 2022, e doar o perdea de fum care vrea să mascheze suma ilegală la care s-a ajuns dar și lipsa de transparență.

  • PNL susține orice proiect de dezvoltare, implicit reabilitarea fântânii arteziene sau refacerea spațiului-amfiteatru de lângă lacul cetății. Însă acestea trebuie să se realizeze transparent și legal de către municipalitate. La urma urmei, asemenea obiective de importanță urbanistică în zona de protecție a centrului istoric nu e firesc să fie lăsate în seama unor firme „de casă” care vor să aplice în sistemul bugetării participative. 
  • Eșuarea celor două proiecte e o dovadă în acest sens. Primăria trebuie să își asume ea însăși principalele proiecte de investiții. Regretăm că lipsa de profesionalism a administrației Sucaciu face ca alte două proiecte să eșueze. Depunem tot efortul ca reprezentanții PNL să oprească derapajele acestui primar de care Făgărașul trebuie să scape.“ (Echipa PNL).

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here