La Bâlea Lac va fi construit în această iarnă complexul de gheață, după 2 ani în care pandemia a interzis orice activitate turistică și economică. Organizatorii  „Hotel of Ice” s-au decis ca în această iarnă să reia tradiția de a construi la peste  2100 m altitudine un hotel, un restaurant și o capelă. Este un  concept de marketing inițiat în 2005 care a atras turiști din întreaga lume. Complexul va fi construit, ca de obicei,  în căldarea glaciară din Masivului Făgăraş.  Cel de-al 16-lea sezon al Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” va avea ca temă Europa, astfel că fiecare cameră a viitorului hotel va purta numele unei capitale.  Decoraţiunile  folosite în complex vor fi simboluri specifice pentru  obiective importante din ţările europene.

  • Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va găzdui un bar şi un restaurant, unde cei interesaţi vor putea consuma diverse mâncăruri sau băuturi, ce vor fi servite în diverse pahare si farfurii din gheaţă. Construcţia noului hotel va fi demarată doar atunci când stratul de zăpadă va fi suficient de consistent şi grosimea gheţii formată pe lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri. Hotelul de Gheaţă va fi construit din cărămizi de gheaţă şi zăpadă întărită cu apă”, spune  Arnold Klingeis.

 În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile, primii oaspeţi ai Hotelului de Gheaţă Bâlea Lac din sezonul 2022 – 2023 vor sosi în Ajunul Crăciunului.

  • „Va fi o structură modulară formată dintr-un hol central unde va fi un bar  cu mese,  mai multe camere tip igloo, conectate între ele prin mici coridoare.  Lucrăm la forma finală împreună cu arhitecții“ , spune Arnold Klingeis.

  După doi ani de restricții, hotelul a înregistrat în ultimile săptămâni peste 500 de rezervări în mare parte din Anglia, dar și din multe alte țări din Europa, Orientul Mijliciu și câteva zeci de rezervări din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here