Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins recursul în casație formulat de Aristotel Căncescu, după ce în luna mai a fost admis în principiu. Decizia judecătorilor Curții Supreme este definitivă. Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov a fost condamnat în luna februarie la o pedeapsă de 7 ani și 10 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Procurorii susțin că în perioada 2006 – 2014, Aristotel Cancescu și Radu Ispas si-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele proprii și ale firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL, respectiv ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Pascu Ioan și Bigiu Gabriel.
Căncescu a depus  o contestație în anulare și la Curtea de Apel Brașov, decizia fiind amânată pentru data de 29 noiembrie.  Admiterea acestei contestații i-ar putea permite să iasă  din pușcărie anul acesta, având în vedere vârsta (70 de ani) și faptul că a ispășit o perioadă din pedeapsă.
Dar, în luna octombrie Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar de corupție. El e acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, pentru că ar fi aprobat plata unui lucrări fictive. În acest dosar   sunt judecate 17 persoane printre care Grapă Sebastian și  Neag Adrian, termenul fixat de instanță fiind 6 decembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here