Oamenii străzii sunt găzduiți pe timpul nopții în adăpostul amenajat în cartierul Combinat din Făgăraș. Ca în fiecare sezon rece, ei pot dormi în acest centru unde au condiții de cazare cu căldură și dușuri cu apă caldă. Adăpostul a fost deschis la 1 noiembrie a.c. și rămâne funcțional până la sfârșitul lunii martie. Până în prezent au apelat la acest centru 6 persoane care nu au un acoperiș deasupra capului.

  • ,,DAS a oferit găzduire pentru o perioadă scurtă și persoanelor afectate de cele 3 incendii din acest an. O singură persoană dintre aceastea a venit în adăpost. Sunt 40 de localnici în această situație, dar probabil au găsit alte soluții. Oricum cele 40 de persoane primesc câte o masă caldă pe zi la Cantina de Ajutor Social de pe strada I.C.Drăgușanu“ a declarat Bogdan Taflan, directorul Direcției Asistență Socială Făgăraș.

Deschis în sezonul rece

Centrul amenajat pentru oamenii străzii în cartierul Combinat este lângă clădirea grădiniței.   Centrul este deschis  în perioada 1 noiembrie- 31 martie pe timpul nopții, iar în zilele cu temperaturi foarte mici este deschis permanent. Cei care sunt   primiţi în adăpost trebuie să se gospodărească, să menţină curăţenia şi ordinea.

  • ,,Nu avem posibilități să angajăm personal. Am impus  câteva condiţii pe care aceşti oameni bătuţi de soartă trebuie să le respecte: să nu consume alcool în incinta adăpostului, să păstreze curăţenia, ordinea şi liniştea. Sunt condiţii de bun simţ pe care persoanele cazate în adăpost, deocamdată, le respect. Ei primesc și o masă caldă” a spus Bogdan Taflan, directorul DAS Făgăraş.

 Tot mai mulți abinați la cantina socială

La Cantina de ajutor social sunt înscrise peste 200 de persoane care primesc zilnic câte o masă caldă.

  • ,,Avem abonații obișnuiți, peste 100 de persoane care conform anchetelor pot beneficia de o masă caldă, avem 40 de persoane care au rămas fără locuințe în urma incendiilor din acest an. Mai mănâncă la cantină și elevii cazați la internatul Colegiului ,,Aurel Vijoli“, 70 de persoane. Pentru catină  avem bugetul alocat până la sfârșitul anului“ a mai declarat  directorul DAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here