Interesul față de jocuri video este mai ridicat ca niciodată, iar gamerii așteaptă cu nerăbdare lansările ultimelor jocuri din cele mai populare francize, însă cu toate acestea, există o mulțime de jocuri clasice care nu ies niciodată de la modă. Mai jos vom prezenta 5 dintre acestea.

1. The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998)

„The Legend of Zelda: Ocarina of Time” este cel mai apreciat și votat joc al francizei. Deoarece este unul dintre primele jocuri ale seriei și a fost lansat în urmă cu 24 de ani, nu este de mirare că grafica este depășită, dar jocul este plăcut. Interesant este că „Ocarina of Time” a fost produs de Nintendo și lansat pe vechea consolă Nintendo 64 (care concura cu PlayStation 1) și a fost primul joc al francizei care venea cu grafică 3D. Acțiunea se desfășoară în Regatul Hyrule, unde obiectivul principal al lui Link este de a căuta și de a lua Triforce, oferindu-i astfel controlul total asupra ținutului Hyrule. Pasionații consideră că „Ocarina of Time” este un clasic atemporal care, în același timp, poate servi ca demonstrație pentru ceea ce a reprezentat începutul jocurilor video 3D.

2. Uncharted 2: Among Thieves (2009)

La fel ca și celebrul Crash Team Racing, acest joc video de acțiune și aventură a fost dezvoltat de Naughty Dog și Sony Computer Entertainment. Nathan Drake, protagonistul celui de-al doilea joc din celebra franciză Uncharted, se confruntă cu un grup de mercenari condus de un vechi asociat al său, Harry Flynn și de un sârb, pe nume Zoran Lazarevic. Povestea din Uncharted 2 a fost absolut încântătoare și totodată unică la acea vreme, așa că această producție rămâne și în prezent cea mai bine cotată dintre toate cele 4 jocuri ale seriei. Și dacă nu ai jucat niciunul dintre aceste jocuri, ai putea foarte bine să începi cu acesta.

3. Deuces Wild (1994)

Primul aparat de video poker a fost lansat în anul 1970, iar jocul a fost adus în mediul online încă din anul 1994. Este unul dintre puținele jocuri de cazinou în care aportul jucătorului este important. Video pokerul îți oferă 5 cărți, precum în varianta clasică de poker și te premiază atunci când obții cel puțin o pereche de valeți sau o combinație mai bună, conform unui tabel de plăți. Partea bună este că nu trebuie să ai multă experiență pentru a începe jocul, întrucât jocul este semi-automat, iar tu doar trebuie să alegi ce cărți dorești să păstrezi sau să schimbi. Astăzi, Jacks or Better – o varianta clasică de video poker, cu 52 de cărți – este unul dintre cele mai populare titluri din această categorie și datorită proliferării sectorului care vizează online casino, acum poate fi jucat oriunde în lume.

4. Mario Kart Wii (2008)

Mario Kart Wii este unul dintre cele mai bine vândute jocuri din toate timpurile. Această ediție a fost lansat înainte de celebrele „Mario Kart Tour” pentru dispozitivele mobile și „Mario Kart 8” pentru Nintendo Switch. În joc sunt prezente însă aceleași 24 de personaje celebre din jocul „Super Mario Bros.”, printre care se numără Mario, Luigi, Luigi, Peach, Bowser, Yoshi și alții. Versiunea pentru Wii se diferențiază în principal prin joystick-ul inedit, care necesită o mișcare fizică mult mai pronunțată decât la un controller clasic. Producția Mario Kart Wii include 32 de trasee și diverse moduri de gameplay, astfel încât jocul nu este repetitiv și distracția poate continua la infinit.

5. Batman: Arkham City (2011)

„Arkham City” este continuarea jocului „Arkham Asylum”, care fusese lansat în vara anul 2009. Este un joc de tip open-world în care poți explora orașul fictiv Arkham. În viața reală, Arkham City, este o închisoare de maximă securitate situată într-un cartier îngrădit din Gotham City. Povestea îl are în prin plan pe Bruce Wayne care este răpit și se află într-un oraș în care mișună toți dușmanii săi. „Batman: Arkham City” a fost considerat ca fiind cel mai bun joc video de benzi desenate până la lansarea jocului „Marvel’s Spider-Man”, care a avut loc în anul 2018; a fost nevoie de aproape șapte ani pentru ca un alt joc de benzi desenate să îl depășească, așa că rămâne un clasic care nu va ieși prea curând de la modă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here