FOTO: alba24.ro

Meteorologii anunță că vor fi trei zile friguroase la începutul acestei săptămâni. Aerul rece se va simți până miercuri inclusiv, după care din 15 decembrie vremea se va încălzi din nou.

În 12 decembrie, vremea se răcește accentuat, astfel că va fi destul rece în regiunile intracarpatice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest.

n plus, cerul va prezenta înnorări și va ninge în zonele de munte, local și temporar în vestul, centrul și nordul țării, iar în regiunile sudice și sud-estice, pe alocuri vor fi semnalate precipitații, la început predominant sub formă de ploaie, după care vor fi mixte declarat directorul ANM Elena Mateescu la Antena3

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales în zona înaltă, acolo unde rafalele vor depăși chiar și 70 km/h, iar trecător și în celelalte regiuni.

Temperaturile maxime nu vor depăși 2 grade Celsius în Dealurile Crișanei și 10 grade Celsius pe litoral și în Deltă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între minus 9 și 1 grad Celsius.

Marți și miercuri- zile geroase

Gerul se va instala începând de marți, iar cel mai frig va fi miercuri dimineață, atunci când temperaturile vor fi sub -10 grade Celsius în zonele depresionare și local în Transilvania, dar și la deal, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Banat, Crișana și Maramureș. Începând de joi, vremea se va încălzi treptat, până sâmbătă.

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Momentan nu se anunță ninsori în zilele de sărbătoare, cu excepție în zonele montane înalte.

„Am actualizat estimările pentru intervalul 5 decembrie – 2 ianuarie. La acest moment, actualizarea indică posibilitatea ca în ambele săptămâni valorile de temperaturi să se mențină ușor mai ridicate, peste ceea ce ar fi normal pentru intervalele respective și mai ales în săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie, când vorbim în special pentru partea de vest, centru, sud-est a țării, de abateri termice pozitive mai mari.

De Crăciun putem să apreciem, în medie, o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit. Este posibil să vorbim în mod obișnuit de valori care să depășească, în medie, la nivelul maximelor, 6-7 grade pentru că valorile normale pentru perioada respectivă ar trebui să se situeze și să varieze, în general, între – 5 până la cel mult 5-6 grade la nivelul maximelor”, a declarat meteorologul Elena Mateescu.

11 decembrie 2022 a fost cea mai caldă zi de 11 decembrie din ultimii 60 de ani

Duminică s-a înregistrat cea mai caldă zi de 11 decembrie din ultimii 60 de ani din România, termometrul ajungând la 22 de grade Celsius la Oltenița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here