În sprijinul sătenilor din Dacia care se împotrivesc mutării Secției  de Pneumoftiziologie de la Sânpetru în clădirea fostului Centru de Plasament din localitate vine decizia  Direcției de Sănătate Publică Brașov.  În luna septembrie a acestui an, Direcţia de Sănătate Publică Braşov a transmis o adresă către Consiliul Judeţean Braşov în care se arată că „structura propusă pentru reorganizarea şi relocare Unităţii de Asistenţă Medico – Socială Pneumoftiziologie Sânpetru în locaţia din sat Dacia, comuna Jibert, nu corespunde normelor sanitare în vigoare”.

Reamintim că în luna august când s-a anunțat desființarea unității medicale de la Sânpetru, varianta propusă era clădirea din Dacia ce aparține DGASPC Brașov. Atunci s-a stabilit ca  pacienţii, în funcţie de patologie, să fie preluaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov sau de alte spitale prcum Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie, Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, iar  angajaţii să fie preluaţi de celelalte spitale sau de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în funcţie de locurile vacante. Sătenii din Dacia s-au împotrivit înființării unei unități medicale de pneumoftiziologie la ei în sat.

  • ,,Dacă se menține această decizie, vom merge la Consiliul Județean să protestăm. Am avut destule probleme cu unitatea de la Protecția Copilului care a funcționat în sat, acum ne trimitt altă problemă. Poate nu se cunoaște că această clădire este în centrul satului. Unitățile medicale de acest gen sunt izolate nu în mijlocul comunității“ au spus sătenii din Dacia.

Deocamdată pentru a se putea începe procedura de desfiinţare a unităţii de la Sânpetru, va fi nevoie de o hotărâre de Consiliu Judeţean, care va fi supusă aprobării în şedinţa de plen de marţi, 20 decembrie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here