FOTO: spotmedia.ro

Polițiștii din Argeș au deschis un dosar penal după ce aproximativ 60 de persoane au rămas blocate în weekend la Cabana Capra de pe Transfăgărăşan, în urma unei avalanşe, a transmis IPJ Argeș, arată libertatea.ro. Turiştii au ajuns acolo pe un sector de drum închis circulaţiei încă din octombrie 2022.

„În continuarea verificărilor privind evenimentul care a avut loc în noaptea de 4 spre 5 februarie, pe DN 7C, în zona unei unităţi de cazare turistică, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş desfăşoară cercetări într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, conform art. 244 din Codul penal”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Anchetatorii fac cercetări pentru a îi găsi pe şoferii mașinilor avariate ca urmare a producerii avalanşei. „Până în prezent, a fost stabilită identitatea persoanelor care s-au aflat la unitatea de cazare turistică şi au fost identificate 14 autovehicule, însă până la emiterea prezentei comunicări nu a fost posibilă extragerea acestora, pentru constatarea avariilor şi întocmirea documentelor legale”, se mai arată în comunicatul IPJ Argeș. DN 7C este închis traficului încă din 30 octombrie 2022. Potrivit Hotnews, șoferii care au intrat pe drumul închis riscă să aibă permisele suspendate pentru 60 de zile şi pot primi amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei. O primă avalanşă a lovit cabana Capra din Făgăraş sâmbătă seară, 4 februarie, în timp ce turiştii petreceau. O a doua avalanşă s-a produs în dimineața următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here