Familia lui Iancu Boeriu, fostul primar al comunei Jibert ucis în bătaie anul trecut, a reușit să determine prin probe instanța să desființeze ordonanța procurorului de casare a cauzei. Astfel, Tribunalul Brașov, la termenul din data de 9 februarie 2023 în Dosarul nr. 3165/62/2022,  a admis plângerea semnată de cei doi fii ai fostului primar, Dan Boeriu și Ioan Iancu Boeriu, împotriva lui Vaida Bucur, viceprimar al comunei Jibert, în prezent ocupând funcția de primar. Magistrații au impus completarea  cercetărilor penale în cazul morții lui Iancu Boeriu.

  • ,, Tip solutie: admite plângerea
    Solutia pe scurt: Tribunalul Braşov – Secţia penală Dosar nr. 3165/62/2022 ÎNCHEIERE 09.02.2023

În baza art. 341 alin. lit. b) C.pr.pen. admite plângerea formulată de petenţii Boeriu Dan şi Boeriu Ioan Iancu, cu domiciliul ales pentru comunicarea actelor de procedură la Cabinet de Avocat ”Sălăgean Horaţiu Vlad” împotriva ordonanţei nr. 333/P/2022 din 30.06.2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov menţinută prin ordonanţa nr. 99/II-2/2022 din 13.09.2022 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov prin care s-a dispus clasarea cauzei având ca obiect săvârşirea infracţiunii de lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, prevăzută de art. 195 C.pen. Desfiinţează ordonanţa atacată şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală. În baza art. 275 alin. 5 C.pr.pen. cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată, în cameră de consiliu, astăzi, 09.02.2023. Judecător de cameră preliminară,
Document: Hotarâre cameră consiliu  8/2023  09.02.2023

Iancu Boeriu jr.: ,,Adevărul și dreptatea, întotdeauna vor izbândi“

  • ,,Am primit o veste bună: că judecătorii au decis (după 11 luni de când a murit) redeschiderea dosarului privind întâmplările și împrejurările care au dus la decesul lui, și sperăm să se afle cât mai curând tot adevărul. În drumul meu de astăzi, când am primit vestea de la Tribunal, m-am oprit pentru rugăciune la Mănăstirea Codreanu (ctitorită pe un loc unde vendeam foarte des cu tata) și la intrare pe o placă de marmură erau scrise cele 10 porunci…si am simțit nevoia să transmit acest mesaj mai departe …tuturor: adevărul și dreptatea, întotdeauna vor izbândi, chiar dacă este o cale grea până acolo. În Ceruri lucrurile sunt mai simple, fără tertipuri justițiare… dar până acolo, trebuie cerută și dreptatea pământească” a scris Iancu Boeriu fiul pe contul său de facebook.

Preocurorii au dispus casarea cauzei

Reamintim că procesul în cazul decesului fostului primar de la Jibert, Iancu Boeriu, a început la  18 noiembrie 2022, la Tribunalul Brașov, după 8 luni de la săvârșirea faptelor.  Dosarul a fost instrumentat inițial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraș, însă în cauză a fost sesizat și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, după cum  a confirmat atunci prim-procurorul PTBv, Claudiu Sandu. Procurorii au cerut casarea cauzei, Ordonanţa nr. 99/II-2/2022 din 13.09.2022, iar familia a apelat la instanță.  Decesul primarului din comuna Jibert, Iancu Boeriu, de 64 de ani, a survenit la 30 martie 2022, moment în care s-au declanșat cercetările pentru  „moarte suspectă”. Familia a pus  totul pe seama altercației care s-a petrecut la 24 martie 2022, între viceprimarul comunei, un consilier local din Lovnic și primarul Iancu Boeriu.  O altercație care  degenerase în bătaie cu consecințe grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here