FOTO: impact.ro

Este un aliment care se mănâncă peste tot în lume și este preferat și de copii, și de adulți penttu că este foarte apetisant, arată impact.ro. Dar știm, de asemenea, că nu este bun pentru sănătatea noastră, mai ales că se digeră abia la trei zile de la ingerare.

Se spune că este plin de calorii, grăsimi și sodiu, iar consumarea lui poate fi dăunătoare sănătății, dar sigur l-ai mâncat, chiar dacă nu foarte des, pentru că nu te-ai putut abține.

Digerarea hamburgerului, căci despre acest aliment este vorba, se face abia în trei zile de la ingerare, iar consecințele  încep să fie observate la câteva minute după prima mușcătură. Deși cantitățile de calorii, sodiu și grăsimi din acest fel de mâncare variază în funcție de reglementările alimentare ale fiecărei țări, trebuie să ții cont de faptul că hamburgerul îți poate afecta sănătatea pe termen lung.

Ce se întâmplă în organism după ce ai mâncat un hamburger

După 10 minute

Hamburgerul cu cașcaval conține 540 de calorii, numărul acestora variind însă în funcție de locul de unde îl cumperi. De îndată ce iei o mușcătură, cantitatea de zahăr din sânge crește la niveluri anormale. După cum explică experții, atunci când mâncăm un hamburger se activează sistemele de recompensă ale creierului prin eliberarea de dopamină, cunoscută drept hormonul plăcerii și al fericirii. Acest proces poate acționa într-un mod similar cu cel care are loc în creier atunci când se consumă cocaină, putând provoca mâncatul compulsiv.

După 20 de minute

Chifla burgerului conține o cantitate mare de sirop de porumb bogat în fructoză și aproximativ 2,3 grame de sodiu și ambele dau dependență. Deci, consumul hamburgerului face ca organismul să reacționeze dorind din ce în ce mai mult. De asemenea, acestea sunt substanțe nocive asociate cu obezitatea, diabetul și bolile de inimă.

După 30 de minute

Un hamburger conține 46% din cantitatea de sare zilnică recomandată pentru un adult. O cantitate mare care poate duce la deshidratare. Deshidratarea provoacă simptome asemănătoare cu cele generate de foame, așa că este destul de probabil ca în decurs de o jumătate de oră după ce ai savurat hamburgerul să simți nevoia să mănânci din nou.

În plus, explică experții în alimentație, consumul în exces de sodiu îngreunează activitatea rinichilor, deoarece aceștia nu sunt capabili să elimine o astfel de cantitate de sare într-un timp atât de scurt.

După 40 de minute

După ce mănânci un hamburger tot îți mai este foame? Acest lucru se întâmplă din cauză că pierdem controlul asupra zahărului din sânge, ceea ce duce la o poftă mai mare de mâncare.

Atunci când consumi un produs atât de bogat în calorii, insulina poate răspunde prin reducerea nivelului de glucoză, crescând pofta de mâncare. În plus, siropul de porumb bogat în fructoză este absorbit rapid de tractul gastro-intestinal, provocând creșteri și scăderi rapide de insulină și senzații de foame și mai mari.

După 60 de minute

În mod normal, organismul are nevoie de aproximativ 24 până la 72 de ore pentru a digera alimentele. Cu toate acestea, conform concluziilor specialiștilor americani în nutriție și alimentație, pentru un burger durează mult mai mult din cauza grăsimii pe care o conține. Și nu este vorba de ore, ci de până la trei zile pentru a fi digerat complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here