Consilierul  local, Lucian Cupu, l-a dat în judecată pe primarul din Făgăraș și cere instanței să-l oblige la încetarea și interzicerea acțiunilor denigratoare la adesa sa. Cupu invocă numeroasele ieșiri publice în care primarul îi aduce acuzații nefondate.  Dosarul nr. 222/62/2023 a fost înregistrat la Tribunalul Brașov, iar Lucian Cupu cere pârâtului daune morale aduse onoarei, demnității și reputației sale.  Lucian Cupu invocă în plângere, ședința CL Făgăraș din data de 24 noiembrie 2022 care s-a desfășurat la Casa de cultură.

  • ,,În calitate de primar al Făgărașului a realizat o serie de afirmații defăimătoare și totodată mincinoase la adresa mea. Am fost acuzat de furtul unei sume de 7 miliarde de lei   (așa s-a exprimat primarul) de la Clubul sportiv și totodată că aș figura în consiliile de administrație al Metrom  de unde aș încasa chipurile suma de 5.000 lei și totodată la alte entități, precum CAS și astfel nu aș fi interesat de problemele din municipiul Făgăraș. A mai susținut faptul că subsemnatul ca urmare a indemnizației primite votez conform indicațiilor primite de la Liviu Cocoș, afirmații defăimătoare, nefondate și care mi-au adus un grav prejudiciu de imagine. În plus a săvârșit o faptă ilicită susținând că aș fi turnat la Parchet, ceea ce este totalmente fals. Din cuprinsul ordonanței de clasare rezultă faptul că în calitate de suspect nici nu am dat declarații în cauză, prevalându-mă de dreptul la tăcere“ scrie în plângere consilierul local Cupu Lucian.

Urmărind filmarea ședinței, astfel de afirmații au fost făcute în plenul ședinței invocate de consilierul local Lucian Cupu. Mai mult, primarul a insistat asupra lor în timp ce ,,sala“ îl aplauda.

  • ,,Ești cercetat de DNA că ai furat 7 miliarde. Așa spune DNA“ spunea primarul.

Lucian Cupu i-a răspuns primarului invocând rezoluția DNA de clasare a cauzei.

  • ,,Am fost în cauza unei cercetări la DNA, iar rezoluția este clară, clasare“ a replicat Cupu în plen.

,,Continuă să mă denigreze“

  • ,,Acest primar continuă să se folosească de acea cauză clasată de DNA pentru a mă denigra. Nu pot să nu mă apăr în fața unui individ care spune despre mine că aș fi hoț, că aș fi săvârșit o faptă penală și că am furat din fonduri publice 7 miliarde. Prin Ordonanța din 10 decembrie 2021 emisă de procurorul de caz de la DNA Brașov în cadrul Dosarului nr. 46/P/2020  s-a dispus clasarea cauzei pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. Mai precis, spune DNA ,,sumele de bani solicitate erau pentru ca asociațiile sportive să își poată desfășura activitatea, nefiind deturnate  pentru satisfacerea unor interese personale, nu s-au urmărit foloase necuvenite“. Declarațiile primarului la adresa mea sunt făcute cu rea intenție și defăimătoare. Nu încasez aceste sume din consiliul de administrație, în fapt încasez 681 lei de la Industrial Park  și nicidecum 5.000 lei“ a declarat Lucian Cupu.

Afirmații similare  ale primarului s-au înregistrat și la alte ședințe CL Făgăraș la adresa consilierului Lucian Cupu.   Nu este însă singura plângere în instanță  la adresa primarului din Făgăraș.

 

1 COMENTARIU

  1. daca dl. Cupu a fost cercetat de DNA , chiar daca rezolutia cazului a fost * clasare * , nu inseamna ca este *curat* si poate ar trebui sa se retraga din consiliul local , de un an de cand urmaresc activitatea primariei , nu am am remarcat nimic util pentru Fagaras , in afara de contrele aduse primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here