La inițiativa primarul orașului Victoria, Camelia Bertea,  Consiliul Local Victoria a  aprobat strategia de tarifare a serviciilor de apă și canal pentru perioada 2021-2026. În baza acesteia au fost stabilite și tarifele practicate pentru  apă-canal de la 1 ianuarie 2023 de SC Victoria Parc Industrial SRL.  ,,S-a ținut cont de gradul de suportabilitate al populației, urmărind ca majorările tarifelor să fie minime, dar totodată  să susțină funcționarea serviciului public de apă-canal“ a declarat Marian Baciu, administrator SC Victoria Parc Industrial.  Astfel, începând cu 1 ianuarie 2023 tarifele de apă –canal practicate la Victoria s-au majorat de la 6,48 lei/mc la 7,77 lei/mc. A fost o creștere cu 1,29 lei/mc, cea mai mică din județ și poate din țară.

  •     SC Apa Târnăva Mare SA care deservește localitățile din regiunea Mediaș, Agnita, Dumbrăveni are în 2023 următoarele tarife: 6,73 lei/mc apă potabilă, 6,32 lei/mc canalizare, total 13,05 lei/mc
  •  Compania Apa Brașov, care deservește localitățile Codlea, Ghimbav, Săcele, Brașov. Bod, etc, are tarifele: 7,77 lei/mc apă potabilă populație și 4,65 lei/mc canalizare-epurare ape uzate, total 11,42 lei/mc.

SC Victoria Parc Industrial SRL este compania care deservește orașul Victoria în privința serviciilor de apă și canalizare.  Compania  administrează acest serviciu  public de 10 ani.  În oraşul Victoria sunt 3.407 apartamente, 206 case şi 132 de garsoniere în blocurile de nefamilişti.

Toaletele pe post de coș de gunoi

Rețelele de canalizare de pe raza orașului Victoria sunt mereu supuse lucrărilor de decolmatare. Și asta pentru că beneficiarii, nimeni alții decât cetățenii urbei, confundă canalul cu coșul de gunoi.  În loc să arunce gunoiul menajer în coșul de gunoi, aceștia folosesc toaleta. În anul 2022, echipele de intervenție de la SC Victoria Parc Industrial SRL  au avut 118   lucrări de decolmatare la rețeaua de canalizare.

  • ,,Cetățenii aruncă la toaletă diverse deșeuri precum bețișoare de urechi, șervețele parfumate, articole intime, mâncare, oase, murături, jucării, etc. Aproape zilnic executăm lucrări de decolmatare a canalizărilor cu woma. Aceste lucrări înseamnă costuri mari de carburant și de întreținere pentru utilaje. Rugăm cetățenii orașului să respecte normele de igienă, să nu mai arunce la canalizare deșeuri care pot colmata rețeaua, creând un disconfort prin inundarea subsolurilor blocurilor, apariția focarelor epidemiologice, mirosuri neplăcute, țânțari. Vă rugăm să respectați normele minime de igienă și să vă educați copiii și persoanele vârstnice cu care locuiți în imobile să nu utilizeze toaleta (wc-ul) pe post de coș de  gunoi“ a explicat Marian Baciu, administratorul SC Victoria Parc Industrial SRL.

Lucrări la rețeaua de apă potabilă

SC Victoria Parc Industrial SRL informează cetățenii că în anul 2022   s-au executat 20 de reparații la rețeaua de alimentare cu apă potabilă pentru stoparea pierderilor necontrolate de apă pe rețea.

  • ,,Costurile pentru aceste lucrări se reflectă în tarifele de apă-canal. Rugăm cetățenii să-și achite facturrile de apă-canal deoarece doar așa vom avea banii pentru achiziția apei potabile de la SC Aromapa Ucea și vom putea suporta costurile întreținerii rețelelor de apă-canal și funcționarea stației de epurare a apelor uzate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să ne sprijiniți să putem răspunde cerințelor d-voastră cu servicii prompte și de calitate, asigurând astfel satisfacerea tuturor utilizatorilor 24 ore/zi“ comunică Marian Baciu, administratorul SC Victoria Parc Industrial.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here