Primăria Victoria așteaptă aprobarea unui proiect depus pe PNRR prin care școlile din localitate vor putea fi dotate  cu mobilier nou, materiale didactice și cele mai moderne echipamente digitale pentru elevi și cadrele didactice.  Proiectul a fost depus zilele trecute  la autoritatea deliberativă și este în valoare de 3,4 milioane lei. Investițiile vor fi destinate Clubului Copiilor Victoria, Colegiului Tehnic Dr. Alexandru Bărbatși  Liceului Teoretic I.C. Drăgușanu.

  • ,,Am toate motivele să cred că vom câștiga și de data aceasta, ceea ce înseamnă că, până în mai 2024, vom face   investițiile la unitățile de învățământ din oraș. Prin acest proiect, vom oferi elevilor noștri și dascălilor o bază materială modernă, demnă de secolul în care trăim. Dacă punem la socoteală și proiectele de eficientizare energetică a clădirilor unităților de învățământ, unele dintre ele începute, altele pe care le vom demara anul acesta, pot spune că suntem pe calea cea bună în ceea ce privește asigurarea condițiilor optime în școli și grădinițe, așa cum merită copiii noștri“ spune primarul Camelia Bertea.

Ce dotări vor fi asigurate:

  •   Pachete de echipamente digitale specifice (TIC) pentru dotarea a două laboratoare de informatică și a 43 de săli de clasă, constând în:  tablă interactivă, sistem de sunet, imprimantă multifuncțională, cameră videoconferință,  router wifi, scanner portabil, laptop sau sistem all-in-one plus alte 42 de laptopuri sau sisteme all-in-one pentru fiecare elev și cadru didactic în cele două laboratoare de informatică,
  •  Mobilier și materiale didactice pentru 32 de săli de clasă/de grupă, ,obilier nou, materiale didactice și echipament digital pentru două laboratoare de științe (fizică, chimie, biologie/ multidisciplinar), mobilier și materiale didactice, inclusiv echipamente digitale, pentru dotarea a 8 cabinete școlare (cabinete de consiliere și asistență psihopedagogică, de sprijin, logopedice și alte terapii specifice etc) şi săli de sport.
  •   Materiale, echipamente didactice și echipamente digitale pentru dotarea unui atelier de practică.

Spitalizare de zi la Secția Chirurgie

Pacienții Spitalului  Orășenesc Victoria vor beneficia   de servicii medicale prin spitalizarea de zi la Secția de Chirurgie. Unitatea medical a fost autorizată de Ministerul Sănătății și pentru acest tip de servicii.

  • ,,Este vorba despre specialităţile chirurgie generală, ortopedie-traumatologie, urologie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ORL, pentru care, până acum, puteam oferi doar consultații și tratament în sistem ambulatoriu. Avem deja chirurg general, ortoped, urolog, pe ginecologie avem momentan un medic pensionar şi urmează să scoatem la concurs posturile de ginecolog, oftalmolog și medic ORL.Urmează să aprobăm această  structură în Consiliul Local Victoria, apoi completarea autorizației sanitare de către Direcția de Sănătate Publică Brașov cu aceste servicii. Este o reușită pentru care îi mulțumim directorului spitalului, Florin Popa“ spune primarul Camelia Bertea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here