Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” Brașov  (ADI ISO Mediu Brașov) și SC Fin-Eco SA Brașov au semnat în data de 1 aprilie 2023 un contract de delegare a gestiunii activității de administrare a depozitului ecologic Brașovpe motive de urgență. Prin semnarea acestui document se asigură continuitatea depozitării deșeurilor preluate din unitățile administrativ-teritoriale membre ale  ADI ISO Mediu Brașov, care au mandatat asociația să încheie contractul cu administratorul singurului depozit ecologic de deșeuri de pe raza municipiului Brașov.

  •  „Acest contract a fost semnat pe motive de urgență și prin încheierea lui am prevenit apariția unei situații delicate în ceea ce privește gestionarea deșeurilor în județul Brașov. Contractul încheiat astăzi, 1 aprilie, este valabil până când vom încheia un contract multianual pentru delegare a gestiunii activității de administrarea a depozitului ecologic zonal Brașov”, a declarat președintele ADI ISO Mediu Brașov, Liviu Butnariu.

Reamintim că în 16 martie, 2023, SC Fin-Eco SA Brașov a transmis o adresă către ADI ISO Mediu Brașov prin care comunica faptul că va suspenda serviciul de depozitare începând cu data de 1 aprilie 2023, motivul invocat de operator fiind că nu există un contract de delegare a gestiunii.

  • În 27 martie 2023, Adunarea Generală a Asociaților ADI ISO Mediu a stabilit, prin votul membrilor, demararea unei noi proceduri pentru delegarea serviciului de depozitare pentru unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociației.
  • În 30 martie 2023, Fin-Eco a transmis către ADI ISO Mediu o adresă prin care anunța menținerea deciziei de suspendare a serviciului de depozitare, începând cu data de 1 aprilie 2023.
  • În 31 martie, Instituția Prefectului Județului Brașov a transmis către SC Fin-Eco  SA o adresă prin care aducea la cunoștință conducerii societății comerciale faptul că decizia de suspendare a serviciului de depozitare poate conduce la o gravă problemă de sănătate publică și de mediu la nivelul județului. De asemenea, adresa a fost transmisă de Instituția Prefectului Județului Brașov și către ADI ISO Mediu Brașov.
  • Tot în 31 martie 2023, ADI ISO Mediu Brașov a transmis către operatorul depozitului zonal de deșeuri o invitație de a semna contractul în data de 1 aprilie 2023.

Precizăm că în baza mandatelor speciale acordate de unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociației, ADI ISO Mediu a început demersurile pentru încheierea unui contract multianual de delegare a gestiunii activității de administrare a depozitului ecologic Brașov cu SC Fin-Eco SA încă din luna august a anului 2022.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here