În perioada 31 martie- 2 aprilie a.c.,  a avut loc, la Făgăraș, un stagiu de Karate sub coordonarea maestrului italian Paolo Lusvardi, 8 Dan Karate S.K.I.F, multiplu campion mondial. Evenimentul a fost organizat de Comisia Națională S.K.I din cadrul Federației Române de Karate. Antrenamentele s-au desfășurat în sala de sport a Liceului Teologic ,,Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș, iar programul s-a desfășurat după următorul orar: vineri (17.30-19.00), sâmbătă (10.00-11.30; 17.30-19.00) și duminică (9.30-11.00) A fost un stagiu tehnic adresat centurilor avansate, în care s-a pus bază pe aplicațiile tehnicilor de karate în situații de luptă reală și interpretarea tehnicilor de luptă din kata. Paolo Lusvardi este elevul maestrului japonez Masaru Miura, iar antrenamentele ambilor maeștri se bazează foarte mult pe principiile geometriei și ale fizicii, punând baza pe naturalețe, fluiditate și folosirea la maxim a corpului în executarea tehnicilor. De asemenea, tehnicile de bază sunt interpretate în contextul situațiilor de luptă reală.

  • ,,Un om mic poate să-i producă mult rău unui om mai mare și mult mai solid decât el, dacă știe să se folosească de propriul corp și abilitățile tehnice. Fără disciplină și tradiție nu se poate practica Karate, acestea sunt esențiale în artele marțiale” a spus Shihan Paolo Lusvardi în timpul antrenamentelor.

Sportivii așteaptă cu nerăbdare stagiile coordonate de Paolo Lusvardi, pentru că el pune un mare accent pe interpretare, folosirea energiei corpului cu o forță minimă. La Făgăraș a fost în câteva rânduri și maestrul Masao Miura, însoțit de Paolo Lusvardi.  (Ștefan Botoran)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here