Dr. Lucia Bubulac și-a lansat lucrarea intitulată sugestiv ,,Stres, emoții, depresie, cancer” la Făgăraș sâmbătă, 1 aprilie a.c., începând cu ora 17.00. Evenimentul s-a desfășurat în Sala Tronului din   Cetatea Făgăraș, bucurându-se de un public numeros, pentru că autoarea cărții este făgărășeancă. La eveniment a fost prezent și senatorul Marius Toanchină.

  •  ,,Stresul nu este un element nou. Cuvântul adaptare este esențial! În faza de epuizare nu este bine să ajungem, pentru că ne afectează modul de adaptare. Persoanele optimiste suportă mai ușor durerea. Stă în puterea dumneavoastră să faceți o vizită în interiorul dumneavoastră. Toate aceste lucruri sunt de o complexitate inimaginabilă. Emoția este o formă de energie, ceva ce nu se poate măsura. Trebuie să aveți o percepție despre ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră. Dumnezeu ne vrea fericiți. Fericirea nu are legătură nici cu banii, nici cu câte facultăți am terminat, fericirea vine din interior. Aș avea o bucurie foarte mare dacă aș putea transmite aceste adevăruri ascunse cât mai multor oameni. Stările care se întind pe o durată lungă de timp, devenind repetitive, nu fac decât să destabilizeze sistemul nervos, endocrin și imunitar. Proiectându-ne mental o situație care aduce frică, e ca și când suntem injectați cu adrenalină. Persoanele care au o rigiditate caracterială se îmbolnăvesc, asta mai înseamnă dificultatea de a ne adapta la situații noi de viață. Unii dintre noi nu s-au mai adaptat. Să ne gândim că vine cineva și ne spune să lăsăm totul și să ne mutăm la munte, că acolo vom trăi fericiți: nu este apă caldă, nu este televizor, nu este internet. Mai este sărăcia afectivă, oamenii care nu au empatie. Aceste elemente vulnerabilizează afectiv o persoană. Copiii noștri sunt sufocați de un sistem care este greșit structurat” a spus Lucia Bubulac în prezentarea lucrării.

Prefața volumului este scrisă de celebrul medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică, Dumitru Constantin Dulcan.

  • ,,Intenția autoarei este deosebit de meritorie pentru că are în vedere complexitatea structurală a ființei umane, analizată în contextul existenței actuale, la fel de complex și de complicat din toate unghiurile de vedere- spiritual, psihologic, cultural, economic și social” scrie în prefață dr. Dumitru Constantin Dulcan.

A doua parte a evenimentului i-a aparținut medicului naturopat Liliana Suciu, care a vorbit despre importanța hranei în preîntâmpinarea factorilor care duc la îmbolnăvire. Ca la orice lansare  de carte, participanții au primit  autografe din partea autoarei, iar dr. Liliana Suciu a lansat o invitație tuturor celor care vor să țină o dietă sănătoasă și echilibrată.

  • ,,Inteligența emoțională poate să-ți asigure succesul în viață” este îndemnul Luciei Bubulac pentru toți cititorii cărții în general, și pentru făgărășeni în special. (Ștefan BOTORAN)

 

1 COMENTARIU

  1. Felicitari Luciei Bubulac si Lilianei Suciu! Felicitari organizatorilor acestei lansari de carte!
    Fagarasenii au nevoie de astfel de evenimente pline de continut si calitate.
    Stima, consideratie si pretuire pentru cele doua doamne doctor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here