Ocolitoarea Făgărașului apare din nou pe ordinea de zi a plenului CL Făgăraș. De data aceasta nu este vorba de  valoarea investiției, de sursele de finanțare sau de indicatorii tehnico-economici ci de exproprierea unor terenuri ce aparțin proprietarilor și care vor fi  afectate de viitoarele lucrări.  Cinci parcele de teren  vor fi afectate,  acestea afându-se pe raza UAT Făgăraș și  pe raza UAT Beclean. Proiectul HCL care se va supune dezbaterii în ședința ordinară programată pentru vineri, 7 aprilie 2023, ora 18.00, la Casa de cultură,  prevede prima înscriere în CF a respectivelor terenuri în baza lucrării cadastrale întocmită de SC Arsu Cad SRL.

  •  O parcelă de 17.944 mp situată pe raza UAT Făgăraș este inclusă în tronsonul nr. 1 al Ocolitoarei. Din această suprafață va fi expropriată o suprafață de  2.114 mp ce aparține UAT Beclean, care va avea 3 sectoare diferite, două de câte 14 mp și unul de 421 mp.
  •  O parcelă de 11.685 mp ce aparține UAT Făgăraș
  •   O suprafață de 91.894 mp ce aparține UAT Făgăraș.

Consilierul local PSD, Cristian Ludu, s-a deplasat la Primăria Beclean pentru a afla detalii despre parcelele de teren ce aparțin UAT Beclean. Ca urmare a informațiilor primite s-a adresat consilierului juridic al CL Făgăraș, Petronela Jurcovan.

Ce a cerut consilierul local Cristian Ludu  

,,Bună ziua, d-na Jurcovan!

 În urma discuțiilor cu funcționarii UAT Beclean și câțiva proprietari de  terenuri  din raza ,,Ocolitoarei”,  citind Raportul de specialitate întocmit de UAT Făgăraș, am ajuns la concluzia că nu se regăsesc la mapă anumite documente justificative. Vă rog să transmiteți factorilor de decizie din UAT Făgăraș, să ne pună la dispoziție până mâine (n.r. joi, 7 aprilie a.c) la ora 18.00, toate avizele și acordurile de principiu care lipsesc pentru a putea vota favorabil acest proiect:

  1. Documentația, avizele, studiile de fezabilitate
  2. Avizul de la Hidroelectrica prin care sunt de acord cu trecerea peste canalul de fugă.
  3. Avizul Transgaz că sunt de acord cu trecerea drumului cu mașinile de mare tonaj peste magistrală.

4.Acordul semnat cu proprietarii care au intabulate terenurile că li se vor reintabula pe banii primăriei terenurile dezmembrate. Vă mulțumesc! Consilier local, Ludu Aurel Cristian“

  • ,,Vrem să votăm acest proiect de hotărâre, dar să avem și documentele  care stau la baza acestor exproprieri, avizele legale pentru lucrările ce se vor executa la Ocolitoare. La fel ca și făgărășenii, ne dorim această Ocolitoare“ spun consilierii locali PNL și PSD.

1 COMENTARIU

  1. Vor face ocolitoarea in actuala formula PRIMAR+CONSILIU LOCAL la PARUSIE! Proiect initiat de primarul Ciocan in 1996…………..! AVRIGUL a tacut si a facut! Se putea face cu bani europeni si nu cetatea care trebuie dinou reabilitata in partea din față la un an de la lucrările ,,grupului de la Buzău”și a firmei TROIA DIN BUZĂU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here