Primarul  PSD  (independent) de la Făgăraș  nu ratează nicio ocazie pentru a ataca opoziția din Legislativul local. Din dorința lui de a se afirma, atacă chiar și membrii partidului în care a aterizat. Mai precis vine cu acuzații la adresa senatorului Marius Toanchină, PSD, cel care a coordonat  organizația PSD Făgăraș și organizațiile din zona Făgărașului ale acestui partid din 2019 încoace. Edilul de la Făgăraș nu mai ține cont de nimic și încearcă cu disperare să-și creeze o imagine publică pozitivă, indiferent de „costurile“ electorale.

 Atac la senator

În ședința CL Făgăraș desfășurată joi, 20 aprilie a.c., la Casa de cultură, la proiectul de hotărâre privind Ocolitoarea au curs declarațiile privind modul în care primarul respectă Legislativul local și legislația în vigoare. Când opoziția i-a reamintit edilului că ignoră prevederile legale prin care are obligația să pună la dispoziție documentele ce susțin un proiect de hotărâte, primarul a trecut la  atacul direct asupra consilierilor locali care îi aduc critici. Și pentru a încerca să dea un strop de credibilitate vorbelor sale, a atacat și alte persoane care nu erau de față. O atitudine specifică persoanelor care au ceva de ascuns. Senatorul PSD Marius Toanchină a fost invocat în repetate rânduri în afirmațiile primarului, fiind acuzat de toate ,,relele“.  Cu toate că primarul și senatorul Toanchină fac parte din același partid, PSD.

,,Toanchină orchestrează mascarada cu Ocolioarea“ sau ,,Toanchină acționează să nu se rezolve Ocolitoarea, nu că nu ar vrea Ocolitoare ca și cetățean“ sau ,,Nu mai citiți de pe foi ce vă scrie Toanchină“ sau ,,A făcut blat cu PNL, cu  Cupu, cu Polmolea, să nu funcționeze nimic în Făgăraș“. Sunt declarațiile primarului în plenul CL Făgăraș, un fel de obsesie față de senatorul de Țara Făgărașului, av. Marius Toanchină. De unde vine această obsesie? De la răspunsul Ministrului Transporturilor, PSD, Sorin Grindeanu, cerut de senatorul Marius Toanchină în privința Ocolitoarei de la Făgăraș, pe care parlamentarul l-a făcut public. Acest document oficial arăta modul defectuos în care primarul Făgărașului a gestionat investiția ,,Șoseaua de centură“, această investiție importantă pentru făgărășeni.

În plenul ședinței a intervenit și consilierul local PSD, Cristian Ludu

  • ,,Mă șochează impostura morală  a primarului, ieșirea tendențioasă în media sub masca unui binevoitor, în cazul Ocolitoarei. Spune că nu a avut timpul necesar să pună la dispoziția consilierilor  locali documentele cerute legal, dar legislația îl obligă  să ne pună la dispoziție aceste documente în baza cărora noi să votăm un proiect de hotărâre. Dar nouă nu ne-au fost transmise pentru a da un vot legal. (Consilierul a prezentat prevederea legală). Noi am cerut doar să se intre în legalitate, iar inițiatorul avea datoria să pună la mapă documentele, nu să arunce vina asupra noastră, a consilieilor, că nu vrem să votăm. El și-a ascuns astfel incompetența. Reamintim că pentru Ocolitoare are un credit de 5 milioane, are 16 milioane de la Guvern. Susținea că în 3 luni face Ocolitoarea, dar nu a făcut-o. Să votați dragi consilieri să vedem dacă va face Ocolitoarea! Dacă ar avea onoare, acest primar ar trebui să-și dea demisia!“ a spus consilierul local Cristian Ludu, PSD.

  • ,,Orice consilier are dreptul să ceară documente legate de proiectele de hotărâre. Aceste documente nu se publică pe facebook, ci se pun la mapa consilierilor. Luptele politice din PSD să le spălați în partidul dvs, dle primar, nu în ședința CL Făgăraș. Care sunt cei 8 consilieri locali PNL? Vă rog să îmi spuneți“ a intervenit Johannes Klein, consilierul local FDGR, care fusese acuzat de primar că face parte din grupul PNL.

Primarul a acuzat opoziția că se întâlnește în baruri, menționându-l pe „Puiuleț“, și că este coordonată de senatorul Marius Toanchină.

  • ,,Primarul face acuzații pe care nu le poate susține. Are coșmaruri primarul că nu poate rezolva problemele orașului, cele cu care s-a tot lăudat.  Cred că este necesar un control psihologic în cazul lui.  Țin să-i amintesc primarului că orice consilier local poate cere documente  pentru proiectele de hotărâre supuse votului. Zânzania aceasta dvs ați creat-o pentru că nu ne-ați pus la dispoziție documentele cerute legal! Când nu aveți argumente atacați, asta faceți mereu. Consiliul Local nu este subordoonat Executivului. Vă întreb, ați început să dați cu subsemnatul la instituțiile statului?“ a spus Lucian Cupu, consilier local PNL.

Exproprieri pentru Ocolioare

Ocolitoarea Făgărașului apare din nou pe ordinea de zi a plenului CL Făgăraș. De data aceasta nu este vorba de  valoarea investiției, de sursele de finanțare sau de indicatorii tehnico-economici ci de exproprierea unor terenuri ce aparțin proprietarilor și care vor fi  afectate de viitoarele lucrări.  Cinci parcele de teren  vor fi afectate,  acestea afându-se pe raza UAT Făgăraș și  pe raza UAT Beclean. Proiectul HCL care s-a supus dezbaterii în ședința ordinară programată pentru joi, 20 aprilie 2023, ora 18.00, la Casa de cultură,  prevede prima înscriere în CF a respectivelor terenuri în baza lucrării cadastrale întocmită de SC Arsu Cad SRL.

  •  O parcelă de 17.944 mp situată pe raza UAT Făgăraș este inclusă în tronsonul nr. 1 al Ocolitoarei. Din această suprafață va fi expropriată o suprafață de  2.114 mp ce aparține UAT Beclean, care va avea 3 sectoare diferite, două de câte 14 mp și unul de 421 mp.
  •  O parcelă de 11.685 mp ce aparține UAT Făgăraș
  •   O suprafață de 91.894 mp ce aparține UAT Făgăraș.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here