FOTO: Economica

Fabrica Alufix din Brașov a fost cumpărată de compania ucraineană Biosphere Corporation, unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de bunuri de uz casnic din Europa de Est și Asia Centrală, a anunțat casa de avocatură ONV LAW, care a asistat compania din Ucraina, informează Economica.net.

Fabrica Alufix, din județul Brașov, deținută de un holding austriac și care a avut în 2011 afaceri de 53,4 milioane de lei, a fost cumpărată de compania din Ucraina Bisphere Corporation.

Alufix, deținută anterior de ALUFIX Folienverarbeitungsgesellschaft m.b.H., producea în fabrica din Făgăraș folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi și alte produse de bucătărie și catering din 2003.

Vânzarea operațiunilor Alufix din România către compania din Ucraina a fost decisă în toamna anului trecut, potrivit datelor din Monitorul Oficial, consultate de Economica.net în plaftorma Termene.ro. Ucrainenii au cumpărat fabrica prin firma Biospehere Holding Ltd, înregistrată în Cipru.

Prin această achiziție, Biosphere își consolidează poziția pe piața globală, extinzându-și producția în România. Compania este înființată în anul 1997, iar produsele acesteia sunt vândute azi în peste 20 de țări din întreaga lume, mărcile “FrekenBok” și “Smile” fiind lideri ai segmentelor lor.

Compania estimează pentru acest an venituri de 150 de milioane de milioane de dolari, potrivit unei prezentări a lui Yuri Golyanych, director în cadrul companiei.

Biosphere are 1.700 de angajați și cinci unități de producție, dintre care două în Europa, iar restul în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here