Codlea a fost pentru o zi un adevărat centru cultural de promovare a portului popular și al tradițiilor.  ,,Șezătoarea de Acasă“ a fost o manifestare culturală specială care a reunit iubitorii de tradiții și de port popular din județul Brașov sâmbătă, 3 iunie a.c. Organizarea evenimentului a aparținut  familiei Adam din localitate, sufletul acesteia fiind Loredana Adam. Șezătoarea a unit în orașul Codlea peste 210 participanți din comunitățile locale din Sâmbăta de Sus, Mandra, Drăguș, Veneția,  Comăna, Orlat,  Prejmer, Cristian, Feldioara, Rupea, Poiana Mărului, Scheii Brasovului, Sfantu Gheorghe, Constanța, Aiud, Adjud, Reghin. Evenimentul a început  la ora 10.00 la Liceul Teoretic ,,Ioan Pascu“, în curtea căruia s-au întâlnit toți reprezentanții comunităților locale îmbrăcați în costume populare. De aici s-a pornit în paradă spre centrul orașului. Frumoasele costume populare au dat strălucire și culoare străzilor, iar muzica fanfarei a completat frumosul peisaj. S-a încins hora în centrul orașului spre bucuria participanților, dar și a publicului.

,,A fost un eveniment reușit, un mod plăcut de a ne reîntâlni toți. Ulterior am sărbătorit la restaurantul Nasycanda Măgura. Le mulțumesc tuturor participanților!“ a declarat Loredana Adam.

  • ,,Șezătoare de acasă la Codlea, organizată de doamna Adam Loredana împreună cu întreaga familie, o gazdă deosebit de primitoare și atentă cu toți invitații! Le mulțumim din tot sufletul pentru invitație! Am petrecut o zi de neuitat, cu oameni dragi din, Codlea, Brașov, Țara Făgărașului, Rupea, Sibiu și Țara Bârsei! Felicitări și aleasă prețuire!“ a apreciat un participant.
  • ,,Vă mulțumim din suflet! Dumneavoastră domnule Gheorghe Radu și doamna Eugenia Nistor sunteți repere pentru românii adevărați. Faptul ca ați fost lângă noi pentru a crea un moment ,,DE COLECTIE” putem spune marca ,,TEZAUR FOLCLORIC” înseamnă foarte, foarte mult“ a fost de părere un alt participant.

,,Șezătoarea de Acasă“ este un proiect similar cu cel recunoscut deja, ,,Acasă la origini“, Loredana Adam fiind  liderul de comunitate al proiectului implementat  în Țara Bârsei.  Familia Adam din Codlea a realizat și expoziția temporară „Comoara de acasă” la Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”, vernisajul având loc în februarie a.c.

Foto și Video: Loredana Adam

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here