Cum îndrăznește cineva să pună în pericol viitorul unei țări, punând oameni incompetenți în fruntea țării”?, a declarat profesorul Cătălin Ciupală, când a fost întrebat cum reacționează la declarația președintelui Iohannis de săptămâna trecută. Cătălin Ciupală este profesor de matematică la Colegiul National Andrei Saguna din Brasov. În 1 iunie, președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii sunt în grevă pentru ca majorările salariale promise și negociate de Ligia Deca să se aplice de acum, așa cum prevedea Legea educației „România educată”, scrie edupedu.ro.

„Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care dă BAC și trebuie să meargă la facultăți. E o generație întreagă care dă Evaluare Nationala. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum in ce temei mai continuă greva?”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Edupedu.ro: Ca profesor de excelență, ce a însemnat pentru dvs. mesajul președintelui Iohannis, care acum 6 zile a spus „cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale după ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut?”

Cătălin Ciupală: Eu aș răspunde în felul următor: cum îndrăznește cineva să pună în pericol viitorul unei țări, punând oameni incompetenți în fruntea țării? Aș răspunde cu chestia aceasta, pentru că sunt dovediți a fi incompetenți prin faptul că nu pot să atragă fonduri guvernamentale, fonduri europene. Deci, ce să mai spun? Personal, m-am simțit jignit, pentru că fetița mea cea mare este în clasa a XII-a, nu consider că îi pun în viitor în pericol viitorul. Ea a înțeles foarte bine despre ce e vorba și, fără niciun fel de presiune din partea mea, a înțeles perfect despre ce e vorba și și-a dat seama de pericolele care există dacă nu se măresc salariile în învățământ. Și a zis că ne susține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here