FOTO ProTV

Românul Ștefan Mandel, matematician și economist, a reușit să câștige de 14 ori la Loto, după ce a inventat un algoritm. Însă, după ce a încasat milioane de dolari, FBI și CIA au intrat pe fir, arată stirileprotv.ro.

Cazul lui Ștefan Mandel (foto) este reamintit aproape în fiecare an de presa internațională de când a reușit să învingă sistemul și să câștige milioane de dolari la Loto printr-o schemă pe care a inventat-o. Metoda pe care a folosit-o pentru a pune mâna pe câștiguri a dat roade de 14 ori, fapt pentru care a fost investigat de FBI și de CIA, dar a scăpat basma curată. Astfel, metoda lui a fost atât de eficientă încât autoritățile internaționale au făcut-o ilegală.

Primele două câștiguri la Loto le-a bifat în România, când încerca să strângă bani pentru a-și ajuta familia să fugă din chinurile regimului comunist. A ajuns în Israel, dar după o scurtă perioadă petrecută acolo, Ștefan Mandel a ajuns în Australia și în SUA, pentru ca mai apoi să se stabilească în Vanuatu, un mic stat insular din Oceanul Pacific, potrivit The Independent.

În Australia și în SUA, românul a câștigat de 12 ori la Loto.

Deși schema sa era legală la vremea respectivă, noile legi din SUA și Australia au făcut ca schema lui Mandel să fie imposibilă în prezent.

Vizând o loterie din statul Virginia din Statele Unite, Mandel a estimat că a avut la dispoziție 7.059.052 de combinații din care să aleagă, din cauza regulilor statului privind alegerea a șase numere între 1 și 44.

Se pare că acestea erau șanse destul de bune.

„Orice băiat sau fată de liceu poate calcula aceste combinații”

De asemenea, statul Virginia permite jucătorilor să își tipărească biletele acasă, în loc să le cumpere de la casierie.

Cu 30 de calculatoare la îndemână, Mandel și echipa sa au tipărit toate biletele imaginabile.

În februarie 1992, Mandel și echipa sa au obținut 900.000 de dolari în premii suplimentare pentru biletele care s-au clasat pe locurile doi, trei, patru și așa mai departe.

Acest lucru a fost în plus față de premiul cel mare de 27 de milioane de dolari.

Mandel și-a declarat ulterior falimentul în 1995, înainte de a-și petrece următorul deceniu conducând diverse scheme de investiții.

Una dintre aceste scheme aproape că i-a adus o condamnare la închisoare în Israel, dar condamnarea a fost anulată și Mandel nu a petrecut nicio zi în spatele gratiilor, notează cei de la Unilad.

Într-un interviu distribuit pe YouTube, Mandel a declarat: „Teoretic, oricine poate cumpăra toate combinațiile posibile. Orice băiat sau fată de liceu poate calcula aceste combinații. Nimeni nu a dezvoltat vreodată un sistem logistic pentru a depune o cantitate atât de mare de fișe de joc. Am fost singurii câștigători și asta a fost tot„.

Până în prezent, el nu a dezvăluit algoritmul exact pe care el și echipa sa l-au folosit pentru a sparge sistemul, spunându-i unui reporter în 1992: „Ar fi ca și cum Coca-Cola și-ar dezvălui rețeta„.

Schema metodei folosită de Ștefan Mandel

Iată formula în 6 pași a modului în care Mandel a reușit să facă bani serioși din Loto:

– Calculați numărul total de combinații posibile. (Pentru o loterie care vă cere să alegeți șase numere de la 1 la 40, asta înseamnă 3.838.380 de combinații)

– Găsește loteriile la care jackpotul este de trei ori sau mai mare decât numărul de combinații posibile.

– Strângeți suficienți bani pentru a plăti pentru fiecare combinație. (Mandel a rotunjit 2.524 de investitori pentru încercarea sa de a câștiga la loteria din Virginia)

– Tipăriți milioane de bilete cu fiecare combinație. (Acest lucru obișnuia să fie legal. Acum ar trebui să cumpărați biletele direct din magazin)

– Să livreze biletele la dealerii de loterie autorizați.

– Câștigați banii. Și nu uitați să vă plătiți investitorii. (Mandel a încasat doar 97.000 de dolari după un câștig de 1,3 milioane de dolari în 1987)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here