Pe strada Trandafirilor din Făgăraș locatarii trăiesc un coșmar. După ce primarul le-a luat cu japca o parte din curți intabulând-o pe Primăria Făgăraș ca apoi să le vândă, a venit așa zisa modernizare a străzii. S-a asfaltat, s-au înălțat trotuarele prin borduri, s-au făcut parcări pe o parte a străzii, cea dinspre linia ferată, dar lucrările au fost realizate de mântuială fără un proiect studiat în teren, așa cum spun locatarii. Dacă în cazul terenurilor luate cu japca locatarii l-au pus la punct pe primar, atacându-i proiectele, în cazul modernizării, deocamdată, n-au avut câștig de cauză. Lucrările de proastă calitate le cauzează mari pagube, apa din ploile torențiale inundându-le pivnițele caselor. La fiecare ploaie, familia Păculea de la nr. 88 își înșiră vasele pentru a strânge, atât cât este cu putință, apa ajunsă în casă prin geamul de la stradă. Apa s-a infiltrat  prin pereți și le afectează casa.

  • ,,Orice ploaie mă ține ,,de gardă lăngă apa“ ce se scurge în demisol prin geamul de la pivniță, după ,,modernizarea“ străzii.  Suntem disperați! I- am trimis primarului pe care în multe rănduri l-am avertizat că se lucrează foarte prost și că vor fi afectate casele.  Nu-mi închipuiam că în felul acesta, dramatic va fi!  Trebuie să putem face ceva! Doamne ajută!“ s-a dresat redacției făgărășeanca Mariana Păculea de pe strada Trandafirilor, nr.  88 joi, 22 iunie 2022, cerându-ne să ajutăm locatarii de pe această stradă. Asta după ce s-a adresat primarului și angajaților acestuia în mai multe rânduri, dar nu a obținut niciun ajutor.

,,Apa se scurge în casă!“

Ploaia torențială căzută în după amiaza de joi, 22 iunie a.c., i-a intrat din nou în casă din cauza lucrărilor de mântuială realizate de Primăria Făgăraș pe strada Trandafirilor.

  • ,,Până la așa zisele modernizări ale străzii nu am avut probleme, apa nu intra în demisolul casei. Acum la fiecare ploaie, apa se scurge în casă. Este o mare bătaie de joc. Acest primar ne-a făcut numai rău. Acum ne ignoră cum de altfel face de multă vreme. Am făcut reclamații, am sunat la Bica, Stelea, dar degeaba. Toți de pe stradă care au case cu demisol sunt în această situație. În plus la vecinii de peste drum apa băltește la fiecare ploaie“ a adăugat Mariana Păculea.

,,Sunteți cea mai de jos persoană ce am cunoscut-o în viața mea!“

În disperare, făgărășeanca i-a trimis mesaje primarului sperând că se va implica. La niciun mesaj trimis primarului pe telefon, acesta nu i-a răspuns. Redăm mesajele trimise de Mariana Păculea primarului în după amiaza de 22 iunie a.c.

  • ,,17:28, 6/22/2023: Fiecare ploaie aduce apă în demisol!   Cred că vă găndiți să refaceți strada! Mai ales ca să nu ne mai intre apa în case. V- am avertizat, dacă vă aduceți aminte, cănd v-am întrebat cine e  proiectantul? Ați  răspuns ,,nu știu“. Dar  vom afla! Așa să vă ajute Dumnezeu!  De toată rușinea! În beneficiul cărui buzunar ați făcut ,,modernizarea“?  Găndiți-vă ce preț veți plăti! Vine momentul tragerii la răspundere! Nicio instanță nu vă poate scăpa!  Aș vrea să nu vă fi văzut vreodată, oricum sunteți cea mai de jos persoană ce am cunoscut-o în viața mea, nu tocmai scurtă! Vă detest! Niciodată, înainte de aceste mizerabile lucrări, apa n-a intrat pe fereastră și slavă Domnului în peste 40 de ani a plouat pe Trandafirilor! Nu vă zic ce băltește apa peste drum, la vecini“ sunt mesajele trimise primarului din Făgăraș de Mariana Păculea de pe Trandafirilor. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here