Restaurantul complexului turistic din Cheile Grădiştei-Moieciu în care a apărut, marți, un focar de toxiinfecţie alimentară la copiii ce se aflau acolo în tabără a fost închis temporar, iar societatea care deţine unitatea turistică a fost amendată cu 2.000 de lei, a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică Braşov. Conform ISU Brașov, 90 de copii au primit asistență medicală, iar 30 au fost transportați la spitalele din Brașov   şi oraşul Zărneşti.

Inspectorii care au efectuat controlul au recoltat probe alimentare şi din materiile prime, teste de sanitaţie de pe suprafeţele de lucru, veselă, mâinile personalului, au luat probe de apă potabilă, care va fi analizată inclusiv microbiologic. Totodată, DSP a dat termen imediat pentru dezinfectarea suprafeţelor de lucru şi a veselei din restaurant. De asemenea, se efectuează examene coprobacteriologice şi exudate nasofaringiene pentru întreg personalul.

În complexul de la Cheile Grădiştei se aflau în tabără 200 de persoane, copii cu vârste între 8 şi 13 ani şi personal didactic. Aceştia s-au cazat în complexul turistic duminică şi urmau să stea până sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here