Game of Thrones este considerat de multă lume cel mai bun serial din istorie, iar episoadele au ținut cu sufletul la gură milioane de oameni. Deși s-a terminat de ceva timp, Game of Thrones rămâne un titlu de referință printre cei pasionați de seriale.

Iar serialul s-a remarcat și prin bugetul impresionant pe care l-a avut, care a permis echipei de producție să filmeze scene în locuri cu adevărat spectaculoase din Europa. 4 dintre cele mai cunoscute sunt în acest articol:

Dubrovnik (Croația)

În acest loc a fost amplasat King’s Landing (Ținutul Regelui) – capitala și cel mai mare oraș din Westeros. Familia Targaryen a stabilit aici capitala în momentul în care a construit Tronul de Fier din săbiile inamicilor lor. Ulterior, Eddard Stark și Robert Baratheon i-au înlăturat pe Targaryens, însă au păstrat King’s Landing capitală. Orașul cetate Dubrovnik este situat în Croația și are o arhitectură cu totul deosebită. E împânzit de turiști, motiv pentru care localnicii nu sunt tocmai fericiți. Autoritățile au pus recent mesaje prin care îi îndeamnă pe turiști cum să se comporte.

Sevilla (Spania)

Superbele grădini din Alcazar pot fi văzute în sezonul cu numărul 5 al serialului, în scena în care prințul Doran de Martell vorbește cu Ellaria Sand despre fratele său, Oberyn. Ellaria vrea să se răzbune pe Lannisters pentru că au fost implicați în moartea lui Oberyn, însă Doran nu vrea să înceapă un nou război. Grădinile din Alcazar sunt însă cu adevărat superbe și sunt foarte populare în Sevilla.

Islanda

Turismul din Islanda a crescut considerabil după ce scene din Game of Thrones au fost filmate aici. Cele mai spectaculoase peisaje din serial sunt filmate aici – Țara Focului și a Gheții. În Islanda au fost realizate în special scenele la nord de Zid, cu multă zăpadă și gheață. Ce-i drept, Islanda are și peisaje care taie răsuflarea oricui și se potrivesc la fix cu Game of Thrones.

Stranocum (Irlanda de Nord)

Acest drum fermecător împrejmuit de fagi este Kingsroad din Game of Thrones. Este drumul pe care îl parcurge Arya Stark în momentul în care se deghizează în băiat, alături de Yoren Gendry și Hot Pie. În Irlanda de Nord s-au filmat și alte scene din Game Of Thrones, cum ar fi Tollymore Forest, Ballintoy Harbour și Downhill Beach, o plajă superbă din nordul țării ce apare în sezonul cu numărul doi.

Game of Thrones este unul dintre cele mai bune seriale din istorie

Game of Thrones a avut opt sezoane și a avut un succes răsunător. Drept dovadă, media de vizualizări pentru fiecare episod din ultimul sezon a fost de 44.2 milioane oameni. Iar echipa de producție a beneficiat de un buget pe măsură, motiv pentru care un singur episod a costat 10 milioane de dolari (cel mai scump din istoria televiziunii), în timp ce distribuția a adunat peste 500 de actori.

HBO a profitat însă din plin de succesul GoT, motiv pentru care a licențiat apariția unor replici cu arme și armuri, bijuterii, bere și colecții de haine. Ulterior au apărut și jocuri video licențiate, cum ar fi A Game of Thrones: Genesis și Game of Thrones (2017), foarte popular pe PS4 și Xbox One. De asemenea, au fost lansate și două jocuri de păcănele noi cu licență din partea HBO. Este vorba despre Game of Thrones (Microgaming) și Game of Thrones (Slinghshot Studios). Constant apar așadar titluri noi despre GOT, ceea ce reflectă din plin succesul serialului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here