Hotelul Qosmo din Braşov a găzduit joi, 13 iulie, conferinţa naţională a Federaţiei Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară, având ca temă „Promovarea schimbărilor sustenabile în managementul deşeurilor având la bază principiile economiei circulare”. La eveniment au participat şi reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Braşov (ADI ISO Mediu Braşov), prefectul județului Brașov, Mihai Văsii, președintele CJ Brașov, Șerban Todorică.

  •  „Am avut oportunitate de a explora şi discuta în mod deschis despre problemele din sistemele de management integrat al deşeurilor şi de a identifica soluţii durabile şi eficiente. Ne bucurăm ca alături de colegii de la ADI-urile din toată ţara am reuşit să contribuim la găsirea de răspunsuri şi strategii în vederea depăşirii unor provocări ce ţin de activitatea noastră” a declarat preşedintele ADI ISO Mediu Braşov, Liviu Butnariu.


În cadrul conferinței au fost analizate o serie de teme:

  •   delegarea activităţilor din fluxul de gestionare a deşeurilor municipale; u gestionarea deşeurilor de ambalaje din deşeurile municipale;
  •  contractarea de către OIREP-uri a cantităţilor de ambalaje generate în ariile delegate prin ADI-uri;
  •  importanţa dezvoltării infrastructurii de reciclare prin accesarea fondurilor nerambursabile;
  • impactul Sistemului de Garanţie Returnare asupra gestionării deşeurilor;
  •  dezvoltarea infrastructurii de tratare a deşeurilor şi găsirea unor alternative de valorificare energetică pentru deşeurile care nu pot fi reciclate.

 

  • ,,Apreciem contribuţia şi implicarea federatiei ADI-urilor în dezvoltarea economiei circulare din România. Prin dialog şi colaborare, suntem convinşi că vom găsi soluţii viabile pentru a depăşi provocările actuale şi a construi un viitor mai durabil şi responsabil”, a mai spus  Liviu Butnariu.

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here