Trei zile de distracție, relaxare și socializare la Victoria, pe stadion. Manifestarea ,,Zilele Orașului Victoria“ este  organizată de Primăria și Consiliul Local și include festivalul ,,La noi la Victoria veniţi!“.    În prima zi, 18 august, începând cu ora 19.30, a avut loc deschiderea evenimentului, după care au urcat pe scenă copiii de la Clubul Copiilor Victoria, apoi  Iulia Caraiman,  Piticu, iar seara s-a încheiat cu concertul susținut de  Emeric Imre & Marius Roje.

,,La noi la Victoria veniți!“

Sâmbătă, 19 august, s-a desfășurat festivalul ,,La noi la Victoria veniți!“, finanțat de Consiliul Județean Brașov. Începând cu ora 13.00 s-a organizat o masă rotundă care a avut ca temă ,,Orașul prieteniei“, după care au fost programate numeroase concursuri la care au participat atât copii, dar și adulți, părinți și bunici. Seara au urcat pe scenă Cleopatra Stratan, urmată de The Motans. Peste 5000 de persoane au ținut să fie prezente pe stadion la concertele programate.

 Orașul prieteniei

Camelia Bertea, primarul orașului Victoria, a organizat în cadrul festivalului ,,La noi la Victoria veniți!“ o masă rotundă la care a invitat reprezentanții instituțiilor subordonate primăriei, ai asociațiilor și presa. CJ Brașov a fost reprezentat de vicepreședintele Ciprian Sterpu.

  • ,,Am ținut să arătăm cum vedem noi relațiile de prietenie în orașul Victoria“ a spus primarul Camelia Bertea.

S-a vorbit despre proiectele realizate, despre voluntariat, despre munca în echipă, despre inițiativă și responsabilitate. Adriana Ciornei  a prezentat relațiile de prietenie păstrate în cadrul Asociației  Chevilly-Larue și  Asociaţiei Victoria Doorn  încă din anii 90. Față de alte orașe care primeau donații din țările vestice, Victoria a valorificat acele acțiuni și în sfera educației, realizând aceste asociații de prietenie cu orașe din Olanda și Franța. Adriana Ciornei a vorbit despre proiectele implementate prin aceste asociații. Anda Silea, directoarea Liceului Teoretic ,,IC Drăgușanu“, dar și Codrina Anghel, directoarea de la CT ,,Alexandru Bărbat“, au prezentat proiectele de dezvoltare ale unităților școlare pe care le conduc, aducând în prim plan relațiile bune, implicarea și susținerea conducerii orașului în implementarea proiectelor.

La masa rotundă a participat și Florin Popa, directorul Spitalului, care a prezentat câteva dintre proiectele implementate, dar și planurile de viitor. Orașul Victoria a reînviat după ani buni vechiul obicei al localnicilor, voluntariatul.

  • ,,Cele mai multe dintre proiectele noastre s-au realizat prin voluntariat“ a completat primarul Camelia Bertea.

Reprezentantul CJ Brașov, Ciprian Sterpu, a ținut să puncteze faptul că la Brașov ajung doar lucruri bune despre ceea ce se întâmplă la Victoria. De la masa rotundă, participanții s-au mutat pe teren unde se desfășurau competiții sportive și jocuri distractive.

Duminică: folclor, Armonia și spectacol de lasere

Evenimentul se continuă și duminică, 20 august, cu o seară de folclor.  Începând cu ora 17:00, vor urca pe scenă Ansamblul de dansuri populare de la Casa de cultură Victoria, Tabără Filuț, Robert Târnăveanu,  Ionela Guzic,  Ansamblul de dansuri populare Purtata Secașelor, Grupul ,,Cetina de brad“. Seara se va încheia cu un concert ,,Armonia Grup“ și un spectacol de lasere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here