13 firme din județul Brașov au fost selectate de aministrația Fondului pentru Mediu pentru a instala sisteme fotovoltaice prin programul Casa verde fotovoltaice 2023. Firmele sunt din   Brașov, Hărman, Sânpetru, Cristian și Zărnești, niciuna din zona Făgărașului.

  • Începând de astăzi, (n.r. 7 septembrie a.c.) persoanele fizice și unitățile de cult vor putea selecta din aplicația informatică unul dintre cei 515 instalatori validați pentru a le verifica documentele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Ne dorim ca toți cei 87.500 de solicitanți care au aplicat anul acesta să fie aprobați și să devină prosumatori în perioada următoare”, a precizat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

În termen de maximum 90 de zile, calculate din 6 septembrie 2023, se parcurg următoarele etape: selectarea de către solicitant a unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei; efectuarea analizei de către instalator a documentelor încărcate de solicitant; aprobarea de către instalator, în aplicaţie, a solicitanţilor eligibili. Astfel că în termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către un solicitant, instalatorul analizează documentele încărcate de solicitant, conform procedurii de analiză şi selectează în aplicaţie solicitanţii eligibili. Administrația Fondului pentru Mediu va fi cea care generează prin intermediul aplicaţiei listele cuprinzând proiectele solicitanţilor eligibili pe care le va da publicității pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. Abia după publicarea listei, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice. Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here