Trei societăți din zona Făgăraș și reprezentanții acestora au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție  pentru fraudarea fondurilor europene. Este vorba despre șapte inculpați printre care trei societăți comerciale, respectiv    SC Aulis Comimpex SRL cu sediul în Lisa,  SC Trifoiașul Prod SRL și  SC DJV Impresa SRL, ambele cu sediul în Făgăraș, una pe strada Teiului și alta  pe strada 1 Dcembrie 1918.  Acuzațiile, în forma autoratului și a complicității, sunt legate de săvârșirea ,,infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată“. Inculpații au obținut finanțarea din bani europeni prin Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit pentru construirea unei pensiuni turistice.

  • ,,În perioada noiembrie 2011 – decembrie 2015, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile – „Construcție pensiune turistică…”, unul dintre inculpați, administrator al SC Aulis Comimpex SRL, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, cercetați în prezenta cauză, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) mai multe documente false și inexacte (facturi fiscale, situații de lucrări, procese-verbale etc.), ce ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 732.584 lei. Aceste documente ar fi avut rolul de a demonstra că toate cheltuielile ar fi fost eligibile și că ar fi fost realizate în vederea îndeplinirii obiectivului proiectului și în concordanță cu legislația națională și comunitară în vigoare. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii“ se arată în rechizitoriul dat publicității de procurorii anticorupție.

    Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here