Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis Curtea de Apel București. Aceasta a fost acuzată pentru de luare de mită, favorizarea infractorului și deținere de droguri pentru consum. Și bărbatul care i-a dat mită a fost prins și arestat. Instanța a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a judecătoarei Ana Maria Chirilă pentru 30 de zile. Ea se ocupa de dosarul lui Pînzari din 2020 în care era acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat. Judecătoarea era în pronunțare. Ana Maria Chirilă este preşedinte de complet la Secţia Penală. Ea ar fi fost ridicată chiar din sala de judecată. Aceasta se pregătea să analizeze dosarul privind fraudele cu permise auto din Suceava. Judecătoarea lucrează la Tribunalul Suceava de la sfârșitul anului 2019. Inițial, ea a lucrat la Judecătoria Cluj-Napoca.

Judecătoarea a fost reținută pentru infracțiunile de:

  • Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 fapte) și a infracțiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);
  • Luare de mită;
  • Complicitate la trafic de influență;
  • Deținere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);
  • Punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).,,Referitor la infracțiunea de favorizarea infractorului, s-a reținut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziții a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective. Cu privire la infracțiunea de luare de mită, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada 2020-2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, în mod repetat, a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava. Cu privire la infracțiunea de complicitate la trafic de influență, s-a reținut fapta inculpatei care, fără a promite că va influența în mod direct magistrații dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezența sa la întâlnirea dintre martorul denunțător (cumpărător de influență) și o altă persoană, i-a creat martorului denunțător convingerea că respectiva persoană are influență asupra magistraților și îi poate influența pentru obținerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, inculpata a facilitat obținerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro.    Cu privire la infracțiunile de deținere de droguri pentru consum în formă continuată  și punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada septembrie-octombrie 2023, inculpata a deținut în locuința sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziția unor persoane locuința sa în vederea consumului de droguri”, se arată în referatul privind propunerea de arestare preventivă citat de Monitorul de Suceava.

    Foto: stirisuceava.ro

     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here