Peste 320.000 de euro au fost colectați pentru brazilianul care l-a oprit cu casca pe atacatorul care a înjunghiat o femeie și trei copii în centrul orașului Dublin, potrivit informațiilor de la Sky News. Gestul lui Caio Benicio a contribuit la stoparea atacului.

Benicio a povestit cum a intervenit pentru a opri atacatorul, lovindu-l în cap cu casca sa.

„Lucram, ca într-o zi normală. Am trecut cu motocicleta prin intersecție și am văzut… la început am crezut că un bărbat și o femeie se certau. Am încetinit pentru a vedea mai de aproape ce se întâmplă”, a declarat el pentru RTÉ.

„Când am văzut cuțitul, mi-am oprit motocicleta. L-am văzut înjunghiind fetița. Am acționat din instinct. Îmi amintesc că mi-am scos casca, ca să mă protejez și să o folosesc ca armă. L-am lovit în cap cu toată puterea. A căzut jos. Am continuat să îl lovesc, apoi au venit și alți oameni și au început să îl lovească.”

Caio a depus mărturie la poliție, explicând ce a văzut. „Am fost în stare de șoc. Nici măcar nu am avut timp să mă sperii. Știi, când vezi un bărbat cu un cuțit cu un copil de cinci ani. Nu crezi că… doar acționezi. Cred că oricine ar face la fel”, a adăugat el.

În ciuda unor comentarii anti-imigranți, o campanie de strângere de fonduri pe gofundme.com pentru Caio Benicio a adunat 320.000 de euro din peste 30.000 de donații. Mulți dintre cei care au contribuit l-au lăudat pe brazilian pentru curajul său. O altă strângere de fonduri în sprijinul victimelor a adunat, de asemenea, peste 160.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here