Meteorologii anunță că în acest weekend vor fi ploi, ninsori și lapoviță în aproape toată țara. La începutul săptămânii următoare însă, un aer tropical va aduce în România temperaturi de primăvară.

Meteorologul Mihai Timu a declarat la Digi24 că un front de aer rece aduce în acest weekend o ușoară răcorire a vremii. Azi temperaturile încep să scadă, vor fi între 0 și 10 grade Celsius.

„Vremea va fi închisă mai ales în zonele intracarpatice, unde vor fi precipitații. Vor fi ninsori în Maramureș și Transilvania, ploi și lapoviță în Banat și Crișana. Ninsorile de la munte nu vor fi cantitative. Vom avea o încălzire a vremii, duminică se vor depăși zece grade în toată țara. Prima parte a săptămânii va aduce o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit, vorbim de un aer tropical care va migra spre sud-estul Europei, inclusiv peste țara noastră. În prima parte a săptămânii viitoare vor fi temperaturi de primăvară în toată țara. Noaptea, temperaturile vor oscila între 0 și 7 grade”, a declarat meteorologul.

Cum va fi vremea în luna februarie

Temperaturile vor fi peste valorile normale ale perioadei calendaristice în intervalul 5 – 19 februarie şi uşor mai coborâte spre sfârşitul lunii, anunţă meteorologii, care vineri au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

De asemenea, ANM anunţă precipitaţii în toată ţara în a doua jumătate a lui februarie

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Ploile vor fi importante cantitativ în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, precum şi în regiunile nord-vestice, dar deficitare în cele sudice şi sud-estice.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Vor fi ploi abundente în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sud-est.

Săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024 Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în întreaga țară. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here