Deși ne aflăm la început de februarie, vremea de afară pare a fi una de primăvară târzie! Se pare că termometrele înregistrează maxime istorice de peste 20 de grade Celsius, iar experții de la Administrația Națională de Meteorologie ne spun cum va fi vremea și în perioada următoare.

Potrivit celor de la Antena 3 CNN, se pare că primele zile ale acestei luni au fost însoțite de temperaturi mult peste valorile normale pentru această perioadă a anului, cel puțin în unele zone ale țării. Iar cei care profită de vremea caldă pentru a petrece mai mult timp în aer liber primesc vești bune din partea meteorologilor! Se pare că vremea frumoasă va continua până la finalul săptămânii!

„Vorbim, până la sfârșitul acestei săptămâni, de valori care nu vor va fi diferențiate de la o zi la alta semnificativ, pentru că vom conta pe un ecart între opt până la 19-20°C în continuare, în sudul Olteniei, în Muntenia, chiar și în partea de sud-est a țării, în Dobrogea, duminică 21° C, cu maximă, inclusiv în Capitală, de 20-21°”, spune, potrivit sursei citate, directorul ANM, Elena Mateescu.

Ce se întâmplă cu vremea în România

Se pare că până pe 4 martie, temperaturile vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă, însă vom avea parte și de ploi.

De exemplu, în săptămâna 5 – 12 februarie, temperaturile vor fi mai mari decât cele normale, în toată țara. În extremitatea de nord a României, se pare că regimul pluviometric va fi local excedentar, iar în restul țării, deficitar.

În săptămâna 12 – 19 februarie, temperaturile vor rămâne peste normalul perioadei, mai ales în zona de sud-est a țării. De asemenea, de-a lungul întregii Românii, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în Carpații Meridionali.

Pentru săptămâna 19 – 26 februarie, experții ne spun că temperatura medie va fi mai apropiată de normalul perioadei. Precipitațiile se vor face resimțite în mai toate zonele țării, însă cu precădere în vestul și nord-vestul României.

În privința perioadei dintre 26 februarie și 4 martie, se pare că temperaturile vor fi normale pentru perioada din an. Din păcate, precipitațiile se vor face simțite în mai toate zonele țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here