Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au reținut, la data de 6 februarie 2024,   cinci inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

  • ,,Din actele de urmărire penală a rezultat că inculpații,  au deținut și comercializat, în mod repetat, cu sume între 60 și 900 lei cantități de droguri de risc (canabis),  de mare risc (cocaină, speed și ecstasy) și substanțe cu efecte  psihoactive către consumatori, inclusiv minori,  din județul Brașov. În urma celor 12 percheziții domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantități de droguri (canabis, MDMA, ciuperci cu efect halucinogen), mai multe grindere , cântare electronice de precizie, obiecte purtătoare de urme de substanță precum și alte mijloace de probă“ comunică DIICOT Brașov.

În cursul zilei de 07.02. 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov, a dispus arestarea preventivă a celor 5 inculpați,  pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Braşov. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here