Obținerea unui împrumut online rapid pare ușoară și accesibilă pentru toată lumea. Dar există totuși câteva criterii pe care un solicitant ar trebui să le respecte.

Deci, cine este eligibil pentru un împrumut online rapid?

Multe situații de viață pot crea un gol financiar pe care trebuie să îl umpleți imediat. Poate fi vorba de o chirie de casă în așteptare sau de educația copiilor dumneavoastră – orice lucru care nu poate aștepta până când veți primi următorul fluturaș de salariu. În aceste cazuri, un împrumut rapid poate fi util și poate răspunde nevoilor și provocărilor tale financiare urgente. Din fericire, un împrumut rapid este emis mult mai rapid decât un împrumut bancar tradițional, astfel încât puteți obține banii necesari în câteva ore după ce vă adresați unei organizații de credit. Mulți creditori online își anunță serviciile ca fiind foarte accesibile și flexibile pentru solicitanți, cu un pachet minim de documente necesare pentru aprobare. Dar sunt într-adevăr aceste împrumuturi universal accesibile?

De fapt, există anumite criterii de eligibilitate, deși acestea sunt cu siguranță mai mici decât cele ale băncilor. Chiar și creditorii cu risc ridicat, cu un istoric de credit slab, pot solicita cu succes un împrumut online, deoarece organizația de credit compensează aceste riscuri cu rate ale dobânzii mai mari. Iată un ghid informativ cu privire la criteriile de eligibilitate pentru obținerea unui credit online.

Cerințe de vârstă

O regulă aproape universală este aceea de a avea cel puțin 18 ani pentru a solicita un împrumut. Unele organizații de credit au un prag de vârstă mai ridicat, cerând ca împrumutații lor să aibă cel puțin 23 de ani. Această cerință este logică, deoarece o persoană în vârstă de 18 ani nu este, de obicei, suficient de calificată pentru a avea un loc de muncă cu normă întreagă și pentru a putea rambursa împrumutul la timp. De îndată ce împliniți 23 de ani, sunteți considerat un adult cu un potențial mai bun de angajare și de rambursare.

Cetățenie

În cele mai multe cazuri, organizațiile de creditare își desfășoară activitatea într-o anumită țară sau regiune (de exemplu, UE) și pot acorda împrumuturi numai cetățenilor cu acte de identitate locale. Aceasta este, de asemenea, o măsură de siguranță de bază care protejează creditorul de dispariția solicitantului din țară, ceea ce implică un risc ridicat de nereturnare. Această limitare împiedică acordarea de împrumuturi neperformante de către organizațiile de credit imigranților cu ședere temporară în țară sau călătorilor care vizitează țara pentru câteva săptămâni sau luni.

Împrumuturi multiple

Emitenții de credite online nu au, de obicei, limitări privind numărul de împrumuturi pe care le puteți avea. Datele din cererile de împrumut online nu ajung în istoricul național de credit și nu vă afectează scorul de credit. Prin urmare, puteți avea un împrumut bancar și mai multe împrumuturi online, fără a avea probleme în obținerea altuia. Cu toate acestea, va trebui să vă adresați unei alte organizații de credit pentru un nou împrumut, deoarece creditorul actual poate fi reticent în a vă acorda mai mulți bani până când nu rambursați integral datoria existentă.

Atunci când luați mai multe împrumuturi online, trebuie să fiți precaut cu privire la riscul de adâncire a datoriei. Fiecare împrumut vine cu rate ale dobânzii și condiții pe care trebuie să le respectați; nu sunt bani gratis în sensul clasic al acestui cuvânt. Prin urmare, va trebui întotdeauna să rambursați mai mult decât ați luat, ceea ce înseamnă că ar trebui să cheltuiți o mare parte din venitul dvs. lunar pe ratele dobânzilor, nu pe bunuri sau servicii reale. Astfel de cheltuieli pot deveni prea dure și imposibil de gestionat cu timpul, pe măsură ce numărul împrumuturilor dumneavoastră crește. O astfel de situație necesită o planificare atentă, o sincronizare a datelor de rambursare și o disciplină strictă pentru gestionarea tuturor datoriilor fără penalități și întârzieri.

Istoric de credit

După cum am spus deja, un istoric de credit slab în băncile locale nu va afecta cu greu eligibilitatea dumneavoastră pentru un împrumut online rapid. Aceste organizații de microfinanțare nu au nimic de-a face cu băncile obișnuite, așa că nu împărtășesc informații despre împrumutații lor cu băncile și nu se bazează pe ratingurile de credit ale băncilor pentru a vă da bani. De aceea, șansele tale de a obține un împrumut rapid online sunt la fel de mari și cu un istoric de credit bun și rău.

Singura excepție este un împrumut întârziat sau nerambursat în această organizație specifică; este foarte puțin probabil ca aceasta să vă ofere mai mulți bani atât timp cât nu ați returnat împrumutul trecut. O variantă bună în acest caz este să vă adresați altor companii de creditare online – asigurați-vă doar că site-ul nu este deținut de aceeași organizație de credit de la care ați împrumutat deja.

Ocuparea forței de muncă

Deoarece majoritatea împrumuturilor online se numesc și „împrumuturi de zi de salariu”, este logic că numai persoanele angajate care sunt gata să își verifice veniturile pot obține astfel de credite de la companiile de creditare online. În acest fel, va trebui să dovedești că ești angajat și că primești o sumă fixă de bani în fiecare lună.

Evident, există un anumit grad de flexibilitate în această privință, dar trebuie să țineți cont de faptul că rata dobânzii pentru împrumutul dumneavoastră va fi direct legată de istoricul angajărilor și de veniturile dumneavoastră. Șomerii fără documente de verificare vor avea parte de cele mai proaste condiții de împrumut și vor trebui să ramburseze o sumă mult mai mare decât cea pe care o primesc. Persoanele cu cel puțin șase luni de istorie stabilă de angajare și cu un pachet de documente de verificare a venitului lor în aceste șase luni pot conta pe condiții mult mai favorabile datorită bonității lor mai mari.

Venituri

Suma de bani pe care o câștigați în fiecare lună determină mărimea împrumutului pe care îl puteți obține de la o organizație online. Astfel de creditori calculează, de obicei, un împrumut gestionabil care ia doar până la 10% din venitul dvs. lunar și calculează oferta de împrumut folosind salariul dvs. ca indicator cheie în formula lor. Astfel, cu cât puteți dovedi mai multe venituri oficiale, cu atât mai mare va fi împrumutul dumneavoastră.

Pregătiți documentația în avans

După cum puteți vedea, obținerea unui împrumut online este ușoară, dar trebuie totuși să îndepliniți câteva criterii de bază într-o organizație de creditare. Cu cât puteți furniza mai multe date, cu atât mai bune vor fi condițiile de împrumut. Așadar, vă recomandăm să vă pregătiți din timp pentru împrumut și să aveți toate documentele la îndemână, astfel încât să puteți lua un împrumut rapid în condiții bune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here