Consilierii locali ai Comunei Mândra au aprobat, în ultima ședință a Legislativului, proiectele de hotărâre, inițiate de primarul Șerban Ioan Taflan, legate de  investiția ,,Drumuri de interes local în Comuna Mândra“, finanțată prin programul ,,Anghel Saligny“. Este vorba despre o finanțare în valoare de 7.424.157,43 lei, inclusiv TVA, din care contribuția de la bugetul comunei este de 488.271,61 lei. Aleșii locali au avut de  analizat atât indicatorii tehnici și devizul general al investiției, dar și contribuția locală prevăzută pentru aceste lucrări. Conform documentației care a însoțit proiectele HCL, lucrările vor viza reabilitarea a  3.827 metri de drum și realizarea a 3.003 metri de rigole.

  • ,,Cererea de finanțare a fost depusă la Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny“  în februarie 2022. Am finalizat documentațiile necesare obținerii finanțării, dar legislația impune și hotărârile Consiliului Local Mândra privind aprobarea DALI, aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general actualizat. De asemenea, cota de cofinanțare de la bugetul local trebuie să aibă aprobarea Legislativului. Cu toate aceste documente vom semna contractul de finanțare  cu Ministerul Lucrărilor Publice“ a declarat primarul comunei, Șerban Ioan Taflan.

1 COMENTARIU

  1. Este îmbucurător să vezi că administrația locală din Comuna Mândra se implică în îmbunătățirea infrastructurii locale. Investiția în reabilitarea drumurilor este esențială pentru bunăstarea comunității și pentru dezvoltarea durabilă a zonei. Care sunt planurile primăriei pentru monitorizarea și implementarea eficientă a proiectului, asigurându-se că lucrările sunt realizate în conformitate cu standardele de calitate și în termenii stabiliți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here