Pentru că este atât de consumată la nivel mondial, cafeaua face obiectul multor studii științifice. Cel mai recent s-a aplecat asupra bolnavilor de cancer al intestinului sau cei care au suferit de așa ceva și s-au vindecat.

Oamenii de știință britanici și olandezi au descoperit că persoanele diagnosticate cu această boală în trecut și care s-au vindecat, care beau zilnic două până la patru cești de cafea, prezintă un risc considerabil mai mic de a vedea boala recidivând, scrie The Guardian.

Cu cât mai multă cafea consumată, în limita celor cinci cești zilnice, cu atât mai puternic s-a arătat a fi efectul. Astfel, la cinci cești de cafea băute zilnic, riscul de recurență a bolii scădea cu 32%, a arătat studiul.

De asemenea, studiul realizat pe aproape 1.800 de persoane din Olanda a arătat că subiecții suferind de cancer intestinal, care consumau această cantitate de cafea, erau mai puțin susceptibili de a muri din orice cauză.

Descoperirile sunt importante, în contextul în care boala revine la una din cinci persoane diagnosticate în trecut și vindecate și poate fi fatală, după cum a declarat autorul principal al studiului, dr. Ellen Kampman, profesor de nutriție și boli la Universitatea Wageningen din Olanda.

Cercetări anterioare au arătat deja că licoarea fără de care nu ne imaginăm diminețile reduce riscul de cancer de ficat și de uter, existând dovezi că face același lucru pentru cancerul gurii, faringelui, laringelui și al pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here