FOTO: digi24.ro

Apar noi probleme în magazine la sistemul de returnare-garanție (SGR). La raft există băuturi cu ambalaje fără simbolul pentru garanția de 50 de bani, dar care sunt vândute laolaltă cu cele pe care este trecut. Un detaliu care poate induce în eroare cumpărătorii care, dacă nu verifică înainte, pot plăti în plus, fără posibilitatea însă să-și recupereze banii. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a explicat la Digi24 că acestea sunt „cazuri izolate”.

Situația a fost semnalată de un bărbat pe rețelele sociale. A vrut să cumpere un bax ambalat de bere și a verificat sticlele înainte. Deși erau în același carton, o parte dintre ele aveau simbolul pentru sistemul returnare-garanție, în timp ce de pe altele lipsea.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a explicat la Digi24 cum se poate ajunge la un astfel de caz, despre care a spus că e „izolat”: „Un producător când ambalează, vorbim de milioane de băuturi produse zilnic, e posibil când se trece de la non SGR la SGR să se nimerească un bax cu 3 doze de un fel și 3 de un fel. Sper că într-un termen rapid să nu vedem pe rafturi decât ambalaje SGR pentru a termină cu confuzia. Acesta e un caz singular, sunt 8 milioane de PET-uri de aluminiu sau sticlă, e posibil să fie 3 de un fel și 3 de un fel. Românii trebuie să știe că toate ambalajele SGR sunt produse anul trecut, eu prefer să le cumpăr proaspete indiferent de băutură. La spirtoase nu se pune problema, pot fi și de acum 20 de ani.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here