În perioada 19-21 aprilie s-a desfășurat, la Făgăraș, un stagiu de Karate coordonat de către Shihan Paolo Lusvardi, 8 Dan SKIF Italia. Stagiul a fost organizat de către Comisia S.K.I. din cadrul Federației Române de Karate. Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport a Liceului Teologic ,,Constantin Brâncoveanu” din Făgăraș. La eveniment au participat 80 de sportivi, centuri mici și avansate, de la copii până la veterani.
- ,,A fost un stagiu deosebit din punct de vedere tehnic, nemaipomenit. Toți sportivii care au participat la acest eveniment au fost foarte încântați, inclusiv copiii” a spus Sensei Gheorghe Țețu, 6 Dan, Director Tehnic în cadrul S.K.I România.
Primul antrenament a început Vineri, 19 aprilie, la ora 18.00 și s-a insistat pe detalii tehnice, combinații de luptă cu partener în care s-a pus accent pe folosirea mișcărilor de bază într-o luptă reală. Sâmbătă, 20 aprilie, atât primul antrenament, care s-a desfășurat între orele 10.00-11.30, cât și cel de-al doilea antrenament, desfășurat între orele 17.00-18.30, s-au bazat pe folosirea tehnicilor din kata (N.R- luptă imaginară cu mai mulți adversari) într-un context de luptă reală.
- ,,Un om puternic se bazează pe forța brută, a mușchilor, pe când un om inteligent își folosește inteligența. Karate-ul a fost conceput pentru oameni care nu au forță. Folosiți tehnica într-un mod cât mai fluid, fără forță brută, și insistați cât mai mult pe mișcarea naturală. Nu folosiți forța brută în blocaje, mai ales când contracarați tehnici de picior, pentru că dacă pui forța brută să contracarezi o tehnică de picior este foarte posibil să îți rupi mâna. Folosiți corpul iar blocul să fie cât mai fluid, să intri în adversar folosindu-ți corpul dar brațul să fie cât mai relaxat, împingeți ușor și nu contracarați brut” au fost indicațiile maestrului italian.
Duminică, 21 aprilie a fost ultimul antrenament care a avut loc între orele 10.00-11.30. La sfârșitul evenimentului a avut loc ședința foto specifică sfârșitului de stagiu. Sâmbătă seara a avut loc o masă de rămas bun în prezența maestrului Paolo Lusvardi, tradiționala masă numită în mod sugestiv ,,Sayonara”. (Ștefan BOTORAN)