Un urs a atacat la Victoria, în zona Pieţei,  duminică, 20 octombrie, în jurul orei 14.30. Trei persoane au fost victimele ursului, Lucian Berbecel de 66 ani şi fraţii Moisin, Mihai de 3 ani şi Ana Maria de 4 ani.

Ce declară victimele ursului:

  • ,,Am ieşit afară din casă şi mă uitam pe stradă. Mi s-a părut că aleargă cîinele vecinului pe stradă. Dar când s-a apropiat am văzut că e urs. A sărit direct pe mine. N-am avut timp nici să fug, nici să reacţionez cumva. Am înlemnit. M-a trântit la pământ şi m-a rănit la mână, în zona cotului. Hainele mi-au fost sfâşiate. Norocul meu a fost că ursul era urmărit de un microbuz  care l-a rănit. De aceea a fugit ursul. La faţa locului au venit imediat un echipaj de la SMURD care mi-a acordat îngriiri medicale şi jandarmii care au alungat ursul spre pădure. Au venit ulterior reprezentanţii Poliţiei şi Primăriei să verifice zona. Am refuzat transportul la spital pentru că nu era cazul” a spus  victima ursului, Lucian Berbecel, 66 ani, strada Muncii, nr. 24/7.
  • Moisin Ioana Daniela de 21 ani, mama copiilor răniţi de urs: ,,Mergeam spre grădină, la mama mea, când  ne-am întâlnit cu ursul pe strada Policlinicii. Eram împreună cu cei doi copii ai mei, Mihai de 3 ani şi Ana Maria de 4 ani.  Nu am văzut ursul, noi discutam, eram relaxaţi, când ursul a sărit direct peste copiii mei. Prin săritură i-a rănit uşor, pe fetiţă la cap şi sub ochi, iar pe Mihai l-a zgâriat la frunte. N-am apucat nici să ţip, am amuţit. Mă uitam la copii şi nu ştiam ce să fac. Atunci am realizat că este ursul şi la ce pericol eram expuşi. Noroc că ursul a plecat. Sunt gravidă în 6 luni şi m-am speriat atât de tare încât am zis că nasc pe loc. Mi-am luat copiii şi m-am dus cu ei la Centrul de permanenţă, la doi paşi de locul atacului. Medicii nu ne-au lăsat să plecăm acasă şi au solicitat ambulanţa pentru a ne trimite la spital, la Făgăraş, pentru  tratamente” a spus mama copiilor atacaţi de urs.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Din fericire, animalul s-a speriat și a reușit să le provoace doar răni superficiale victimelor, după care s-a retras în pădure. Bărbatul nu a dorit să fie transportat la spital, în timp ce micuții sunt în afara oricărui pericol, dar au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Reporterii de la Monitorul de Făgăraș au discutat cu persoanele atacate de urs. Declarațiile victimelor și poze de la locul incidentului, AICI. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here