De sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena locul cel mai căutat de localnicii din Ţara Făgăraşului era Dumbrava cu narcise de la Vad, când se organiza aici festivalul narciselor. Nici în acest an nu va avea loc sărbătoarea narciselor din cauza restricţiilor  impuse de starea de alertă.

  • ,,Nu vom organiza  sărbătoarea narciselor nici în acest an. Vom respecta măsurile  pandemiei. În schimb în fiecare zi sunt vizitatori în poiană. Ce nu am reuşit să facem  este să prindem persoanele care vând prin Făgăraş narcisele furate din dumbravă” a declarat Cristinel Paltin, primarul de la Şercaia.

Duminică, 23 mai 2021, ora 12.00,  cvartetul 4Tune Quartet, al Filarmonicii Braşov va susţine un concert  în Poiana Narciselor.

  • ,,Mi-au cerut aprobarea să înregistreze în poiană şi, bineînţeles că am aprobat această acţiune. Nu este implicată Primăria Şercaia în acest eveniment” a adăugat primarul Crstinel Paltin.

Ia cu tine doar muzica, lasă narcisele în Poiană” este concertul pe care-l va susţine cvartetul 4Tune Quartet în Poiana Narciselor de la Vad.   „Avem în jurul nostru foarte multe locuri minunate, pe care ar trebui să le preţuim şi să le protejăm pentru a ne asigura că şi generaţiile viitoare se vor bucura de ele. Poiana Narciselor este unul din acele locuri. De aceea, dorim să le oferim vizitatorilor Poienii o experienţă deosebită, pentru a-i încuraja să ia cu ei amintiri plăcute, nu flori”, a declarat Ioan-Dragoş Dimitriu, managerul Filarmonicii Braşov. Cvartetul 4Tune Quartet este compus din Roxana Barsan (vioara I), Corina Tofănel (vioara a II-a), Simona Gurău (violă) şi Alexandra Enache (violoncel). Dumbrava cu narcise se întinde pe o suprafatã de 398 ha,  în extravilanul satului Vad. Poiana a apartinut localnicilor, 280 de persoane  deţineau aici 312 ha. În anul 2000 a fost declaratã arie protejatã.  Şi în anul 1954 zona a fost declarată arie protejată, în urma unei hotãrâri a Consiliului de Ministri. Pe atunci  pãdurea de stejar din Dumbrava Vadului a fost pusã provizoriu sub ocrotire, fiind încadratã în grupa ,,pãduri cu rol de protectie”. Statutul de zonã protejatã a fost dobândit zece ani mai târziu, printr-o dispozitie a aceluiaşi Consiliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here