• ,,Făgăraş, foaie de ceapă” se află la a 4-a ediţie

Casa de Cultură Municipală Făgăraş a fost gazda evenimentului cultural ,,Festival, foaie de ceapă”. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 2 – 4 noiembrie a.c., şi se află la a patra ediţie. În cele trei zile ale festivalului au fost epuizate 1.200 de invitaţii care au fost puse la dispoziţie de Casa de Cultură Municipală. ,,Evenimentul se află la a patra ediţie şi s-a desfăşurat la sfîrşitul săptămînii trecute. Manifestarea culturală a fost finanţată de Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Municipiului Făgăraş. Iubitorii de cîntec, joc şi port popular au fost prezenţi în sala de spectacol.  În cele trei zile de festival au urcat pe scenă grupuri vocale de copii din Țara Făgăraşului, ansambluri folclorice, dar  şi artişti” a spus directorul Casei de Cultură, Diana Gribincea Popa.

Grupuri vocale făgărăşene

În prima zi a festivalului, ,,Făgăraş, foaie de ceapă”  pe scena Case de Cultură au urcat patru grupuri  vocale din Cincu, Făgăraş şi Breaza. Primii care au urcat pe scenă au fost copiii de la grupul vocal  ,,Prietenia” din satul Cincu. Șapte eleve  au interpretat cîntece patriotice şi populare.  Acest grup  s-a înfinţat în anul 2012 şi este format din elevi de diferite etnii. Grupul vocal ,,Prietenia” a participat la mai multe concursuri şi festivaluri din ţară şi de peste hotare şi a obţinut numeroase premii. Un alt grup vocal care a impresionat publicul făgărăşan a fost grupul ,,Sirinx”. 30 de elevi din Arpaş, Ucea, Cincu, Breaza şi Făgăraş au interpretat un colaj de melodii patriotice şi populare. Alţi copiii talentaţi care au evoluat  pe scena  festivalului  şi au încîntat publicul au  fost cei din grupul vocal ,,Muguraş Făgărăşeni”  format din 6 fetiţe îndrumate de coordonatorul Mioara Marinca.  Din colajul melodiilor populare nu au lipsit baladele  interpretate de grupul vocal de adulţi  ,,Colţii Brezei”. Prima seară a festivalului a fost încheiată de invitatul special, cunoscutul artist Fuego.

Ansambluri folclorice din Cluj, Banat şi Sibiu

Sîmbără, 3 noiembrie a.c., au evoluat pe scenă membrii Ansamblului ,,Făgăraşul”. Artiştii  au prezentat un  colaj  de dansuri populare din majoritatea zonelor folclorice ale ţării. Dansatorii au purtat costume populare din zonele Moldova, Someş, Oltenia şi Banat.  Acest ansamblu este coordonat de Ioan Ionuţ şi soţii Anca şi Cătălin Lungoci. Publicul a fost încîntat de interpretarea  artistei  Oana Bozga Pintea care a prezentat cîntece religioase  şi  patriotice.  Seara a continuat cu artiştii: Georgiana Pătrunjel, Carmina Tatomir, Bogdan Georgescu, Gheorghe Berian şi Mirela Pascu. Au mai urcat pe scenă Ansamblul din Șinca Veche care  a interpretat jocuri de pe Cîmpia Transilvaniei şi Vala Hîrtibaciului în coregrafia lui Gică Popa. Următorul ansamblu  a fost ,,Comorile Arpăşene” care a prezentat jocuri populare cum ar fi: sîrba, raţa, rara, fecioreasca, Crihalma, învîrtita şi haţegana.  A încheiat seara  Ansamblul Studenţesc ,,Mărţişorul”  din Cluj Napoca.  În ultima seară a festivalului au urcat pe scenă artişti şi ansambluri făgărăşene, dar şi  Ansamblul din Mărginimea Sibiului şi Ansamblul Banatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here