CSM Făgăraş îşi formează, în această perioadă, echipa  de handbal seniori pentru a intra în noul sezon al Ligii Zimbrilor. Este perioada în care toate cluburile din prima ligă  încearcă să legitimeze jucătorii cei mai buni. Este o goană după jucători. Desigur bugetul unui club va fi cel care va decide asupra componenţei lotului unei  echipe. Lucian Filk, preşedintele CSM Făgăraş, spune că  se află în negocieri pentru încă şase sportivi cu care clubul va completa  lotul de minim 16 jucători. ,,La 30 iunie expiră contractele cu jucătorii şi de la 1 iulie vom încheia noi contracte. Vom prelungi 10 contracte dintre cele vechi, iar pentru încă 6 sportivi suntem în negocieri. Sperăm ca în 2 săptămâni să putem publica lista oficială a lotului pentru următorul sezon” a declarat Lucian Filk, preşedintele CSM Făgăraş într-un interviu acordat ziarului Monitorul de Făgăraş.

 

Lucia BAKI: În perioada stării de urgenţă angajaţii clubului au fost în şomaj tehnic. De când aţi intrat în normal?

Lucian FILK: Am reluat contractele de la 1 mai şi pregătim sezonul care  va începe pe 19 august, aşa cum se vehiculează.  Contractele sportivilor expiră la  30  iunie şi de la 1 iulie renegociem noi contracte. Ne dorim să rămânem la nivelul  contractelor  de anul trecut pentru că bugetul nu ne permite vreo majorare. Vorbim de un buget de 1,5 milioane de lei cu care trebuie să acoperim toate cheltuielle până la sfârşitul anului pentru toate secţiile clubului.

L.B.:  Cei mai mulţi bani din bugetul clubului consumă secţia de handbal?

L.F.: Da, cam 75-80% din buget reprezintă handbalul, echipa care se află în prima ligă. Vom avea 16 jucători, minimul acceptat în ligă şi 2 antrenori.

CSM Făgăraş nu are echipă de juniori la handbal băieţi, dar are la fete

 

L.B.:  Dacă avea clubul o echipă de juniori la handbal-băieţi, nu era mai simplu de format echipa de seniori?  Se eliminau unele cheltuieli, nu?

L.F.: Bineînţeles că era un avantaj, dar nu avem echipă de juniori la băieţi.    Se pare că se va impune cluburilor să aibă echipe de juniori, iar în acest caz ne vom conforma şi noi. Acea echipă va juca în Liga a 2-a. Nu am avut o astfel de pepinieră din cauza costurilor. În plus nu s-a reuşit o colaborare cu CSS care are echipă de băieţi, dar nu cunosc motivele.

L.B.: Dar avem echipă de juniori la handbal fete? Acolo nu sunt cheltuieli?

L.F.: Da, avem juniori la handbal fete, antrenor fiind  Marius Marocico. El este  demult acolo şi nici nu aveam pe cine să punem. Era o profesoară, soţia unui jucător, dar pleacă de la Făgăraş.

Sponsorii mari, doar o promisiune

L.B.: De când a intrat echipa în Liga Zimbrilor, conducerea clubului s-a lăudat că va aduce  mari sponsori la echipă care să mai salveze bugetul local. De ce nu s-au concretizat promisiunile?

L.F.: CSM Făgăraş este un club cu un buget mic, poate pe ultimele 3 locuri  din ligă.  La nivelul ligii este o valoare mică.  Este al  4-la an de când jucăm la acest nivel, dar nu avem sponsori la club  pentru că nu au niciun interes.  Nu va veni la Făgăraş niciun sponsor mare pentru că nu  are avantaje. Vom încerca să atragem mai mulţi sponsori mici. Pentru noi orice sumă este bine venită.

L.B.: Cine se ocupă de acest aspect în cadrul clubului?

L.F.: Cei din consiliul de administraţie se mai ocupă.  Avem câţiva sponsori de pe plan local.  Un impediment a fost şi sala de sport unde jucăm, cea de la CN ,,Radu Negru”,  care are puţine locuri.

L.B.: De câţiva ani Primăria Făgăraş  a promis extinderea tribunei, dar nu s-a realizat. Cum va fi în noul sezon?

L.F.: Proiectul n-a fost bun, iar ISU n-a dat avizul.  Noi insistăm să se termine  lucrarea  la tribună.  Vom avea 400 de locuri faţă de 200 câte sunt în prezent.  Veniturile din vânzarea de bilete ne-ar ajuta. Să calculăm numai 300 de bilete cu 10 lei, am  putea achita cheltuielile pentru un meci.

L.B.: Când începeţi antrenamentele?

L.F.:  După această perioadă de pauză, e  foarte greu să reluăm.  Oficial pe 5 iulie vom începe atrenamentele, dar  trebuie să respectăm condiţiile impuse. Vom lua temperatura, vom face teste pentru fiecare persoană. Toate sunt costuri.  Numai testarea unui sportiv va costa 3400 lei.  Când facem vizita medicală vom face şi testele la Braşov.

 Obiectiv: în primele 8 echipe din Ligă

L.B.: Aveţi medic angajat la echipă?

L.F.: Da, medicul Comşulea este angajat cu contract  la club şi o asistentă medicală.

L.B.: Ce personal TESA are clubul?

L.F.: Sunt puţini angajaţi, secretara, dactilografa, antrenorii, organizatorul de competiţii. Eu am contract de management, vicepreşedintele este încadrat cu jumătate de normă, iar membrii CA nu sunt remuneraţi. Dacă se găsea forma legală, eu n-aş fi acceptat vreun venit lunar de la club.

 L.B.: Pe ce loc este echipa CSM Făgăraş? Ce vă propuneţi pentru sezonul ce urmează?

L.F.: Suntem pe locul  11 din  14 echipe. N-am depăşit acest loc de când suntem în ligă. Ne propunem să terminăm sezonul în primele 8 echipe şi sperăm să reuşim.

L.B.: Cu ce sportivi negociaţi? L-aţi avut în vedere pe făgărăşeanul Ramba?

L.F.:   Am adus 2 jucători  de la Baia Mare, un  copil tânăr de la Botoşani, pe un făgărăşean de la Bacău, Cotinghiu, care a jucat la CSS.  Pe Ramba nu l-am ofertat întrucât e scump, vorbim de sume  de la 5000 euro în sus. Nu ne-am permite să ne aruncăm la sume mari.  Suntem în discuţii şi cu alţi jucători. În 2 săptămâni vom da şi noi lista oficială a lotului cu 16 sportivi. Bugetul alocat în  acest an a fost în jur de 2,8 milioane de lei. (Lucia BAKI)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here