Iulian Popa, fostul antrenor secund de la echipa Hermannstadt Sibiu, s-a întors temporar  în oraşul natal, Victoria, şi îşi dedică timpul copiilor.   Proiectul ,,Hai la joacă” demarat în cursul lunii august a adunat zeci de copii din oraş.

Fotbalist la mai multe cluburi din ţară

Şi-a început cariera în fotbal la vârsta de  8 ani iniţiat de  profesorul de sport Aurel Eşanu.  În anul  1998  a început activitatea competiţională de fotbalist la Clubul Sportiv Viromet, unde era antrenor  Marian Mărgărit. După ce a absolvit Liceul Teoretic ,,IC Drăguşanu’’ fotbalistul a urmat cursurile Facultăţii de  Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea ,,Transilvania’’ din Braşov şi a fost transferat la echipa Romradiatoare Braşov. În perioada 2003  – 2017, Iulian Popa a activat la   FC Braşov, SCM Râmnicul Vâlcea, Voinţa Sibiu, Oţelul Galaţi, Rapid Bucureşti şi apoi la Hermannstadt Sibiu.   În urmă cu doi ani, Iulian Popa a renunţat la cariera de fotbalist şi a îmbrăţişat cariera de antrenor. A fost   secund al lui Alexandru Pelici şi de atunci a rămas în stafful tehnic de la Hermannstadt.

Amintiri despre primul său profesor de sport

,,Îmi aduc cu drag aminte de perioada copilăriei şi de antrenamentele făcute în curtea şcolii generale  cu profesorul de sport Aurel Eşanu.  Copiii din ziua de astăzi nu se mai joacă fotbal,  preferă să stea în faţa calculatorului să  joace fotbal.  Este motivul pentru care  vreau să mă implic în activitatea sportivă din oraşul Victoria, începând cu copiii.  Primul pas a fost acţiunea iniţiată de facebook denumită ,,Hai la joacă” prin care am invitat copiii la joacă pe terenul sintetic de pe stadion.    Primul antrenament l-am organizat în  5 august 2020 când s-au adunat  19 copii,  la al doilea antrenament au venit 24 de copii şi apoi 38. Când am văzut terenul de fotbal  plin de copii am fost  fericit” a spus  Iulian Popa.

 Grupe de copii

,,În prezent am 38 de copii, dintre care 31 de băieţi şi 7 fete. Pentru a  respecta regulile cu privire la răspândirea coronavirusului am împărţit copii în trei grupe de vârstă.  Săptămânal facem antrenamente în zilele de luni, miercuri şi vineri. Copiii din  grupa mică încep antrenamentul la ora 10.00, grupa mijlocie  la ora 10.45, iar grupa mare de la 11.30. Planul meu de antrenament este unul profesionist, toată structura de antrenament a fost ca la un club de fotbal din Liga I. Copiii sunt foarte entuziasmaţi,  am folosit elemente de joacă, am organizat concursuri şi ştafete. 80% din antrenament  se bazează pe alergare şi mobilitate, iar la sfârşit am jucat şi fotbal. Am fost şocat când am observat că unii copii nici nu ştiau să alerge. Se vede clar că nu au făcut mişcare şi acest lucru m-a motivat să lucrez cu ei.  Dacă aceşti  copii vor veni la antrenament şi după ce vor începe şcoala, intenţionez să înfiinţez o echipă de fotbal  cu care să participăm la competiţiile ce se organizează la  Sibiu şi Braşov.  Dacă este cazul voi face naveta la Victoria” a mai spus Iulian Popa.

Echipele la care  a jucat Iulian Popa

  •  2003 – 2004  Romradiatoare Braşov
  • 2004 – 2007  Forex Braşov
  • 2007 – 2009  CSM Râmnicul Vâlcea
  • 2009 – 2011  Voinţa Sibiu
  • 2011 – 2013  FC Braşov
  • 2013 – 2014  Oţelul Galaţi
  • 2014 – 2015  Rapid Bucureşti
  • 2015 – 2016  FC Braşov
  • 2016 – 2017  FC  Hermannstadt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here