•   Cele mai grave infracţiuni săvârşite la Victoria în 2020 au fost viol, ultraj şi  violenţe

Pe parcursul anului 2020 nu s-a înregistrat în oraşul Victoria  niciun omor sau vreo infracţiune care să ducă la pierderi de vieţi omeneşti. În schimb au avut loc violuri, violenţe şi acte de ultraj în care răufăcătorii au fost tineri din oraş. Bilanţul întocmit de Poliţia Victoria arată că s-au efectuat 145 de acţiuni cu privire la răspândirea virusului COVID -19, pe linie rutieră, dar şi acţiuni pentru identificarea autorilor care au săvârşit infracţiuni. În cadrul acestor acţiuni s-au aplicat 253 de sancţiuni contravenţionale, iar valoarea acestora a fost de 126.354 lei.

Cele  mai grave fapte  comise în anul 2020

La sfârşitul anului 2020 poliţiştii din oraşul Victoria au înregistrat cea mai gravă faptă penală din an. Cinci persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani se află în arest preventiv la IPJ Braşov de mai bine de 60 de zile pentru că  au comis fapte de viol, ultraj şi  de violenţă. Alte patru persoane au fost arestate şi depuse în penitenciarele din Codlea, Craiova şi Târgul Ogna pentru furturi din locuinţe.     ,,În perioada ianuarie – decembrie 2020, nouă persoane au fost arestate pentru fapte de viol, ultraj, acte de violenţă şi  furt. În aceeaşi perioadă, 75 de persoane au fost încătuşate şi conduse în faţa instanţei de judecată cu mandate de aducere fiind cercetate pentru fapte comise”, a spus Marian Filipoiu, comandantul Poliţiei Victoria.

 

Arestat pentru violenţă domestică

În anul 2020,  au fost înregistrate multe fapte de violenţă domestică, iar poliţiştii au întocmitpe numele autorilor  dosare penale. ,,Aceste infracţiuni au punct de plecare consumul de alcool, lipsa educaţiei,  neajunsurile şi lipsa locurilor de muncă. Faptele au fost comise în familie. În aceste cazuri legea este foarte aspră,  iar persoanele  sunt monitorizate şi supravegheate.  Cinci bărbaţi au fost cercetaţi pentru acte de violenţă în familie, au fost scoşi din locuinţă şi li s-a interzis să se apropie de locuinţă şi de victime. Un bărbat a încălcat obligaţiile dispuse prin ordin de protecţie şi a fost arestat. Este vorba despre un bărbat de 62 de ani de pe strada Victoriei” a mai  spus comandantul Poliţiei Victoria.  Faptele de violenţă în familie se petrec între soţ şi soţie sau între concubini.

Acţiuni de prevenirea răspândirii virusului COVID -19

În perioada  martie – decembrie 2020 poliţiştii din oraşul Victoria au organizat acţiuni pentru  prevenirea răspândirii virusului COVID -19.  Pe raza oraşului  s-au înregistrat 298 de persoane  infectate cu virusul COVID -19, 270 de persoane s-au vindecat, 69 de persoane au solicitat teste COVID -19 la domiciliu, 7 persoane au fost carantinate în sala de sport de lângă stadion, iar jandarmii le-au supravegheat 24 din 24 de ore.  ,,În perioada martie – decembrie 2020,  peste 1.200 de persoane au fost izolate la domiciliu şi au fost verificate zilnic de poliţişti. Două persoane de pe strada Viitorului nu au respectat măsurile de izolare la domiciliu şi au fost încătuşate şi transportate cu izoleta la centrul de carantină de la Seliştat. În perioada respectivă au fost aplicate 76 de sancţiuni, opt pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 55 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea şi alte 13 pentru deranjarea liniştii publice  în contextul pandemiei când persoanele respective au făcut petrecere. Valoarea acestor  sancţiuni a fost de 87.880 lei” a explicat  comandantul Poliţiei Victoria. (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here