• La 32 de ani nu poate sta departe de terenul de fotbal

  •  Alexandru David joacă pentru echipa de la Chimia Victoria

  •   Sportivul are legitimaţie de fotbalst de la 12 ani, tot cam de atunci are şi primul tatuaj

  •   Fotbaliştii de la Clubul Sportiv Chimia Victoria nu au început antrenamentele

 

Deşi campionatul judeţean de fotbal, Liga a IV-a, începe la sfârşitul lunii martie 2021, fotbaliştii din oraşul Victoria nu au început sezonul de pregătire. Ultimul meci jucat de echipa de seniori de la CS Chimia Oraşul Victoria  a fost în urmă cu un an, când a întânit echipa Olimpic Voila, scorul final fiind de  10 – 0. ,,A trecut un an de zile de la ultimul meci jucat acasă cu AS Olimpic Voila. A fost un meci frumos, iar rezultatul a fost pe măsură, 10 – 0, apoi am intrat în pandemie. Din cauza măsurilor impuse de răspândirea virusului nu am mai făcut antrenamente. Ca să ne menţinem în formă şi să nu ne îngrăşăm în această perioadă am făcut  antrenamente individuale. De 20 de ani sunt legitimat la această echipă şi vreau să  joc fotbal în continuare. Nu vreau ca această pandemie să distrugă sportul din oraş, copiii care iubesc fotbalul trebuie să ducă mai departe tradiţia acestei echipe. În perioada ianuarie – februarie 2021, unele echipe din Liga a IV-a au început meciurile amicale şi pregătirile pentru campionat, dar noi încă nu am început activitatea sportivă’’ a spus fotbalistul Alexandru David de 32 de ani, cel mai vârstnic dintre fotbaliştii echipei.  Pe Alexandru îl întâlneşti mereu în sala de forţă din oraş, dar niciodată departe de terenul de fotbal.

Legitimat de la 12 ani 

Alexandru David joacă fotbal în  echipa oraşului de la 12 ani când a fost legitimat, iar primii antrenori au fost Aurel Eşanu, Lucian Nicolau, Gigi Graur şi Vuţă Enache. ,,De mic copil mi-a plăcut fotbalul şi nu lipseam de pe stadion, stăteam în spatele porţilor şi priveam atent fotbaliştii, eram copil de mingi. Lipseam de la şcoală şi jucam fotbal, singura materie unde nu aveam absenţe şi note de 10.00 era educaţia fizică. Îmi amintesc primul meci jucat la echipa de seniori unde am marcat un gol. Meciul s-a jucat acasă cu Tărlungeni. Antrenorul echipei era  Ioan Ciceu şi în minutul 80 m-a băgat pe teren şi am marcat golul decisiv, iar echipa a câştigat. Tribuna a fost în picioare. Nu pot uita acel sentiment de bucurie. Pentru mine fotbalul este pe primul loc şi din acest motiv duc o viaţă sportivă, fără alcool, fără tutun. În 2016 am câştigat etapa judeţeană ,,Cupa României’’, finala s-a jucat acasă cu echipa Săcele. A fost un meci de nota zece, tribuna a fost plină, iar noi eram mândrii că am câştigat. Atunci am fost  medaliaţi  pe teren şi de bucurie mi-am luat fetiţa de câteva luni în braţe şi i-am pus medalia la gât. Nu voi uita aceste momente. A fost o victorie pentru Victoria” a mai spus Alexandru David.

Antrenorul Florin Nichifor

În urmă cu câţiva ani, fotbaliştii de la Victoria erau clasaţi în primele locuri din liga judeţeană.  ,,Aveam rezultate bune, eram ambiţioşi şi luptam pentru fiecare punct pentru a urca în clasament. Puneam suflet în tot ce făceam şi când greşeam ne reproşam şi ne ambiţionam mai mult. Odată cu  începerea campionatul echipa va renaşte. Am stat prea mult pe tuşă şi aşteptăm ziua în care să intrăm pe teren. Deşi nu am făcut antrenate în echipă  sunt convins că vom avea rezultate bune’’ a mai spus fotbalistul. Echipa de seniori de la CS Chimia Victoria este antrenată  Florin Nichifor.

Rino Gattuso, model pentru fotbalistul din Victoria

,,Mereu l-am copiat pe fostul fotbalisit  italian Gennaro Gattuso” spune Alexandru David. Gennaro Ivan „Rino” Gattuso, (n. 9 ianuarie 1978Corigliano CalabroItalia) este fotbalist italian, care a evoluat pe poziţia de mijlocaş defensiv. Gattuso este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai agresivi, dar şi unul dintre cei mai buni mijlocaşi defensivi din lume. De-a lungul carierei sale la AC Milan, a câştigat trofeul UEFA Champions League, în 2002–2003 şi 2006–2007, şi de asemenea titlul în Serie A în 2003-2004 şi 2010-2011. Între 2002 şi 2010, Gennaro Gattuso a reprezentat Italia la trei Campionate Mondiale şi la trei Campionate Europene de Fotbal.

Alexandru David şi-a tatuat mingea, gantera şi o gheată de fotbal

 

Fotbalistul Alexandru David şi-a tatuat pe corp toate evenimentele importante din viaţa lui. Nu lipseşte ziua în care s-a căsătorit, ziua în care a devenit tată, ziua în care a murit bunicul lui, dar nici gantera, ghetele şi mingea de fotbal.  Abdomenul, braţele şi spatele sunt acoperite cu tatuaje, iar fiecare desen are o semnificaţie importantă pentru el. ,,Ultimele tatuaje le-am făcut la sfârşitul lunii februarie 2021 la un salon din Făgăraş. Mi-am tatuat pe braţe trei obiecte, dar şi numele bunicului.  Mingea, ghetele de fotbal şi gantera sunt lucruri care mă caracterizează. Joc fotbal de când eram copil şi nu mă pot despărţi de acest sport, deşi am 32 de ani.  În  pandemie nu am jucat fotbal, dar abia aştept acest moment.  Sper să intrăm la normalitate să începem campionatul. Din acest motiv am simţit nevoia să-mi fac respectivele tatuaje. Fotbalul îmi lipseşte din viaţa de zi cu zi.  Numele bunicului l-am tatuat  pentru că a decedat şi mi-am tatuat şi data când a decedat. A fost o persoană importantă din viaţa mea şi vreau  să rămână mereu alături de mine’’ a mai spus Alexandru David.

 La 9 ani,  primul tatuaj

Alexandru David şi-a făcut primul tatuaj când era minor. Deşi ştia că părinţii nu sunt de acord a decis să-şi facă o inimioară pe pe braţul drept. ,,Primul tatuaj l-am făcut la vârsta de 9 ani, era în clasa a III –a. Un bărbat s-a eliberat din penitenciarul de la Codlea  şi avea corpul tatuat şi mi-a plăcut.  Am hotărât să-mi fac o inimioară pe braţul drept. Cu un aparat improvizat mi-a făcut tatuajul în uscătoria unei scări de bloc. Plata am făcut-o cu  lănţişorul de argint de la gât. A fost dureros, dar am răbdat şi eram mândru de tatuajul meu.  Când am ajuns acasă şi m-au văzut părinţii a început scandalul. Mi-au impus să şterg tatuajul,  mi-au reproşat că dor puşcăriaşii îşi fac tatuaje, a fost scandal mare, dar a trecut.  În copilărie, am fost năzdrăvan şi făceam ce vroiam’’ a spus Alexandru David.

12 ore într-un salon  

Pentru Alexandru tatuajele au devenit o metodă de exprimare. Până în prezent are aproape 20 de desene pe corp. Pentru două dintre ele, cele de pe braţe, fotbalistul a petrecut 12 ore într-un salonul din Braşov.  ,,Am fost programat la ora 10.00 şi am plecat din salon la ora 22.00. 12 ore au muncit doi băieţi până mi-au făcut două tatuaje, cu o pauză de  masă. Am amorţit pe scaun, mă dureau braţele şi la final am început să fac frisoane. Tatuajele sunt dureroase, însă durerea trece şi tatuajul rămâne. Nu regret niciun tatuaj pe care l-am făcut şi o să îmi mai fac’’ a mai spus Alexandru. (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here