Reabilitarea DJ 104 A, ce traversează satul Lisa, este aspru criticată de săteni, care spun că le afectează utilităţile. Astfel că oamenii  s-au dus la sediul primăriei pentru a-i cere primarului să rezolve situaţia creată.   Primarul de la Lisa, Gheorghe Moga, s-a adresat printr-un memoriu Consiliului Judeţean Braşov şi Direcţiei Drumuri Judeţene, beneficiarii investiţiei,  în care a cuprins toate inadvertenţele din proiectul investiţiei, aceleaşi cu nemulţumirile sătenilor.  Stâlpii de curent electric care trebuiau relocaţi înaintea lucrărilor de reabilitare a drumului rămân în rigolele betonate nou construite sau chiar în  şosea. Şi asta pentru că Electrica n-a învins birocraţia pentru a se sincroniza cu investiţia de  la DJ 104 A. Aceeaşi situaţie este şi în cazul  reţelelor  de apă care rămân şi ele sub betonul rigolelor sau podeţelor, care au  acum alt amplasament decât cel vechi.

Cu jalba la CJ Braşov

  • ,, Rigolele care se construiesc sunt poziţionate diferit faţă de cele existente fapt ce duce la îngustarea drumului şi a trotuarului.
  •  Stâlpii de energie electrică rămân în gura podului nou construit pentru accesul în curţi
  •  Relocarea şanţurilor şi podeţelor afectează reţeaua de apă a comunei, care este amplasaă în acostamentul vechi al drumului, iar în cazul unei intervenţii vom fi nevoiţi să demolăm şanţul betonat sau podul. Reţeaua de apă este amplasată la o adâncime de 110 cm în acostament, iar după realizarea rigolelor şi podeţelor aceasta va rămâne doar la adâncimea de 30 cm, existând pericolul ca aceasta să îngheţe iarna” sunt problemele cuprinse în memoriul remis CJ Braşov.

Birocraţia şi investiţiile

În urma acestui demers, marţi, 3 august 2021, un inginer de la Drumuri Judeţene Braşov şi reprezentanţi de la firma constructoare, Diferit SRL, s-au întâlnit cu primarul la faţa locului. Fiecare parte a susţinut că nu sunt probleme legate de lucrările de reabilitare care sunt în desfăşurare, ignorând  nemulţumirile oamenilor. ,,Doar disconfortul este o problemă, dar nu se poate lucra altfel.  După ce se încheie lucrările va fi bine şi tot oamenii se folosesc de investiţie, nu noi”  spunea  în cadrul discuţiilor reprezentantul CJ Braşov.  În asentimentul lui au fost şi reprezentanţii firmei Diferit, care au menţionat că în străinătate  oamenii nu comentează în astfel de situaţii. ,,Când este o investiţie  se închide toată zona timp de 2 ani sau cât durează lucrările” a susţinut inginerul de la Diferit. Numai că, aşa cum explică alţi constructori,  în străinătate se lucrează pe porţiuni mici pentru a se limita disconfortul creat cetăţenilor şi nu se închide un tronson de zeci de km care includ şi localităţi  aşa cum se procedează în România.  Niciunul n-a menţionat însă deficienţele pe care le-au semnalat oamenii din Lisa. ,,Stâlpii de curent vor fi relocaţi de către Electrica, numai că licitaţia pentru această investiţie abia a fost lansată. Noi ne facem lucrarea, iar Electrica va reloca stâlpii ulterior” a mai spus inginerul de la Diferit. ,,Până când vor fi relocaţi stâlpii noi ce facem? Vor asfalta în jurul stâlpilor care rămân în drum sau în şanţul betonat de pe margine? Iar de reţeaua de apă de ce nu se spune nimic?” au declarat sătenii.  (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here