Cum să alegi geanta de damă potrivită pentru diferite tipuri de corp?
Geanta reprezintă accesoriul must-have în orice ținută. Indiferent de tipul de geantă ales, fie că ne referim la crossbody, shopper, clutch, vintage, cu blană, tip borsetă sau plic, acestea ar trebuie în mod obligatoriu să se regăsească în garderoba unei femei, cel puțin câte un model potrivit fiecărui stil de geantă.
În funcție de forma corpului, sunt recomandate anumite modele de genți, pentru ca aspectul final să fie unul stylish.

Ce tipuri de siluete feminine există?

Mai întâi de toate, pentru a știi ce geantă putem alege, trebuie să cunoaștem ce tipuri de siluete există, prin ce se deosebesc și care ne caracterizează.

O siluetă în formă de triunghi sau pară se caracterizează prin șolduri bombate, umeri înguști și o zonă a pieptului foarte puțin dezvoltată. O astfel se siluetă se bucură de haine voluminoase în zona superioară a corpului, recomandându-se evitarea hainelor mulate.

Silueta rotundă sau de tip măr este descrisă ca fiind silueta cu talie groasă, nedefinită, dar cu picioare frumoase, subțiri și sâni voluminoși. Scoțând în evidență picioarele și zona pieptului cu ajutorul rochiilor cu decolteu adânci, bluze cu decolteu în V, se creează un echilibru între proeminența pieptului, picioarele subțiri și zona taliei nedefinită.

Silueta dreptunghi este definită printr-o constituție mai fragile, lipsită de sâni, fără talie, fund sau șolduri. Deși s-ar putea spune că se potrivesc orice tip de haine pentru acest tip de siluetă, majoritatea femeilor ce au formă de dreptunghi nu sunt foarte încântate de acest lucru.

Silueta tip clepsidră este cunoscută prin șolduri și bust proportionate și talie îngustă, fiind și una dintre cele mai echilibrate și râvnite siluete. Optează pentru rochii strânse în zona taliei, fuste tip cloș și pantaloni drepți pentru a-ți scoate în evidență silueta.

Silueta triunghi inversat se caracterizează prin umeri largi, șolduri mai înguste ca umerii, o zonă voluptoasă a pieptului și lipsa fundului sau a șoldurilor. Fustele voluminoase, pantalonii cu croi larg, rochii cu volum în partea inferioară, reprezintă alegerea potrivită pentru a crea un echilibru perfect între zona superioară și cea inferioară a corpului.

Ce geantă se potrivește în funcție de tipul tău de corp?

După ce am reușit să aflăm ce siluetă avem, ne putem organiza întreaga garderobă și toate accesoriile în funcție de forma corpului, pentru a ne bucura pe deplin de aspectul oferit de ținute. Alege-ți geanta potrivită de pe https://answear.ro/k/femei/accesorii/genti-de-umar doar după ce ai reușit să îți stabilești stilul corpului pentru a te putea bucura pe deplin de funcționalitatea ei.

Pentru silueta de tip triunghi se potrivesc gențile de umăr cu bretele scurte, de dimensiuni mici, medii sau mari. Acestea nu trebuie să depășească linia taliei, pentru a nu adăuga și mai mult volum în zona coapselor. Poți opta pentru borsete, pe care să le porți peste umăr, clutch-uri.

Dacă ai o formă dreptunghiulară, optează pentru genți bine structurate, cu formă geometrică, genți tote, genți shopper, supradimensionate, din blană, piele naturală, tip hobo sau poștaș, modele care dispune de o lungime potrivită a bretelelor, astfel încât să cadă fix pe zona șoldurilor.

Pentru silueta triunghiului inversat, este important păstrarea atenției în zona taliei. Evită gențile mici sau supradimensionate. În schimb, poți încerca gențile crossbody, clutch-urile, gențile de mână shopper sau hobo.

În cazul siluetei în formă de măr, este importantă crearea unei iluzii menite a echilibra întreaga zonă a corpului. Evită modelele mici, stil vintage, cu bretele scurte. Optează în schimb pentru genți din piele, geantă structurată de mână, geantă tote sau stil bowling.

Silueta de tip clepsidră se bucură de avantajul purtării oricărui model de geantă. Geantă tote, cross body, clutch, hobo, borsetă, toate sunt ideale. Însă, stiliștii recomandă evitarea folosirii genților supradimensionate, nu pentru că ar fi un lucru rău, ci pentru că ascund zona minunată a taliei. Odată aleasă forma corpului și geanta potrivită, acordă atenției tuturor articolelor vestimentare, accesoriilor precum ochelari, bijuteri sau eșarfe, alege modelele potrivite și de pantofi, profitând în această perioadă și de reducerile oferite pe https://answear.ro/k/femei/incaltaminte în ceea ce privește articolele de încălțăminte, lasă-te purtată de imaginație și creează cele mai stilate ținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here