Preparatele propuse pot îmbogăţi masa de Crăciun

 Muşchiulet de porc umplut cu nuci şi burduf

Muschiuleţul de porc se curăţă de pieliţă, se desface ,,fluture’’ pe lung şi se bate până la 1 cm grosime. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Se pune pe el nuca zdrobită şi bucăţele de burduf şi se rulează, pe lung, ca pe o ruladă. Se înfăşoară în hârtie de copt şi folie de aluminiu. Se coace la 180°C timp de 30-40 min. Se lasă la răcit la frigider. Când e răcit complet se poate porţiona. Dintr-un muşchiuleț se obţin 3-4 porții. Se reîncălzeşte pt servire.

Piure de cartofi cu cimbrişor

Facem piure de cartofi normal în care adăugăm cimbrişor proaspăt.

Morcovi confiaţi în unt cu cimbrişor

Morcovii se taie bastonaşe şi se blanchează timp de 2 min. La foc mic, încălzim unt şi punem morcovii în el. Gătim împreună până morcovii sunt gătiți, moi. În unt punem crenguțe de cimbrişor, sare, piper, scorțişoară (puţin) şi cuişoare(2- 3 buc). Folosim unt atât cât să acopere morcovii în oală. Untul rămas îl putem folosi la piure şi la sos.

Sos de hribi

Sotăm hribi în unt, stingem cu vin alb, lăsăm să se reducă vinul, adăugăm smântână de gătit şi se  fierbe compoziţia  la foc min 1-2 min. Se adaugă sare, piper, cimbrişor după gust.

Terină cu ciolan afumat şi prune uscate

Fierbem ciolanul împreună cu un morcov până se rupe carnea de pe os. Şoricul fiert de pe CIOLAN îl dam la Blender până e pastă. Rupem carnea fâşii. Prunele le tăiem cuburi mici. Morcovul îl tăiem cuburi mici. Foarte important să lucrăm cu carnea caldă altfel nu vom putea să îl presăm. Amestecăm totul într-un bol împreună cu cimbrişor verde şi pătrunjel, sare şi piper. Într-o tavă mica sau orice formă avem punem folie de plastic şi punem compoziția. Presăm bine şi lăsăm să se răcească până a doua zi. Se porționează şi se serveşte rece împreună cu CHUTNEY de mere.

Poftă bună!

 Sarbători cu bucurie! La mulţi ani!

(Chef Florin BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here