Incubatoare tip masă reanimare vor ajunge la Spitalul Municipal Făgăraș și la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea”. Unitatea medicală de la Brașov va primi 3 aparate, iar la cea din Făgăraș două, unul standard și unul tip masă reanimare. Investiția este asigurată de Ministerul Sănătății care suportă  90% din suma totală, în timp ce Consiliul Judeţean Brașov vine cu  restul de 10%. Atât pentru echipamentele de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea”, cât şi pentru cele de la Spitalul Municipal „Aurel Tulbure”, investiţia totală se ridică la 190.000 de lei. Cele  trei incubatoare tip masă reanimare costă în total 140.000 de lei, din această sumă, 126.000 de lei fiind acoperită de Ministerul Sănătăţii, printr-un program naţional de dotare, iar 14.000 de la bugetul judeţului. Pentru incubatoarele de la Făgăraș  de la  Ministerul Sănătății s-a alocat suma de 64.000 lei, 22.000 lei pentru incubatorul standard și  42.000 lei pentru cel de reanimare.  Incubatoarele trebuiau să ajungă   încă din anul 2021, doar că furnizorul, semnatar al Acordului Cadru cu Ministerul Sanatatii pe o perioada de doi ani, nu a putut livra aparatele.

 Lucrări la Maternitate

Maternitatea Braşov a intrat reabilitare şi eficientizare energetică, valoarea totală a proiectului implementat de CJ Brașov fiind de 26.552.919,96 lei.  Firma constructoare, Electroprecizia AG, a început lucrările interioare  la mansardă şi la etajul VII,urmând  să se extindă la etajele VI şi V, iar ulterior  şi la corpul care face legătura cu clădirea veche a Maternităţii.

  • În primă fază se lucrează la interior, începând cu etajele superioare, deoarece clădirea n-a putut fi predată integral constructorului, din nevoia asigurării fluxurilor separate pentru pacientele COVID. La  1 octombrie 2022 va fi termenul pentru funcţionalizarea blocurilor operatorii, 1 ianuarie 2023 pentru finalizarea întregii clădiri pe interior şi luna iunie 2023 pentru încheierea tuturor lucrărilor. La finele acestui proiect vom putea afirma că Braşovul dispune de cea mai modernă maternitate publică din ţară”, a spus preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Lucrările prevăzute în contract includ: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei, înlocuirea instalației de încălzire și reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde, montarea de panouri solare și pompe de căldură, modernizarea sistemelor de climatizare și de ventilare mecanică, modernizarea instalațiilor de iluminat, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate, reparații la elementele fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și la acoperișul tip terasă, recompartimentări interioare, refacerea trotuarelor, construcţia de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, precum și lucrările necesare obținerii avizului de securitate la incendiu. Clădirea  va dispune de două lifturi exterioare, iar la geamuri vor fi montate jaluzele acţionate electric în funcţie de lumina şi căldura de afară. De asemenea, saloanele şi toate spaţiile medicale şi nemedicale vor fi refăcute şi dotate cu instalaţii sanitare noi. (Lucia BAKI)

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here